🌡Yaz bitmiyor: Sıcaklıklar 35 dereceye çıkacak

Arşiv
Arşiv

2 gündür yurdun batısında etkili olan serin ve yağışlı hava yerini aşırı sıcaklara bırakacak. Cumartesi gününden itibaren artan değerler ile İstanbul 32, İzmir, Muğla ve Manisa'da dereceler 35'lere kadar çıkacak.

Hafta sonundan itibaren sıcaklıklar yurt genelinde belirgin oranda artacak. Cezayir ve Libya çölleri üzerinden gelecek sıcak hava dalgası ile 7.sıcak hava dalgası yaşanacak.

Eylül ayı tamamen sıcak geçti. 2 gün bir serinlik yaşadık. Ancak yaz bitmiyor. Sıcaklıkların hafta sonundan itibaren yeniden yükselecek.

En sıcak sonbahar olacak

Çok uzun yılların en sıcak sonbaharı olacak. Sıcaklık artışı yurt genelinde olacak ancak bundan en çok Marmara ve Ege Bölgesi etkilenecek.

Ekim'de Temmuz değerleri

Sıcaklıklardaki belirgin artışlarla hafta başından perşembe gününe kadar sıcaklıkların çok yüksek olacak. Bu sıcaklıklar temmuz değerlerinde. İstanbul 32 Ege'de dereceler 35'lere kadar çıkacak.

Sıcaklıkların ardından kuvvetli yağış

Ancak sıcak hava dalgasının ardından yeniden kuvvetli yağış gelebilir.

Öte yandan hafta sonu zayıf rüzgarlarla birlikte yurdun büyük bir kesminde sis görülecek. Yarın Trabzon, Artvin, Ordu, Rize, Ardahan, Van, Ağrı, Hakkari için de kuvvetli yağış ve dolu yaşanacak.

Kaynak: NTV

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >