Yaz geliyor haydi vitamin depolamaya

Güneş, deniz ve kum yediden yetmişe herkes için büyük bir şifa kaynağı.

Havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte birçok aile tatil planı yapmaya başladı. Eski yıllarda çocuklar için tatilin anlamı; sıcak hava, deniz, arkadaş ve sokaklarda oynanan keyifli oyunlardı. Şimdilerde ise yoğun iş temposuna kısa bir ara veren aileler, şanslı sayılabilir. Ne yazık ki aileleri yoğun bir şekilde çalışan çocuklar evlerde, bilgisayar başlarında tatillerini tamamlamak zorunda kalıyor. Son yıllarda çocukların çoğu ise kum ve deniz görmeden, kendileri için hazırlanmış özel havuzlarda saatlerini geçiriyor. Ancak hem çocukların hem de yetişkinlerin kışı rahat geçirmeleri için deniz kumuna ayak basmaları, belli saatlerde güneşlenmeleri gerekiyor. Deniz, güneş ve kum üçlüsünün faydaları ise saymakla bitmiyor…
Bebekler için olmazsa olmaz
Her bebek dünyaya geldiğinde takviye olarak D vitamini kullanmaya başlar. Bebek gelişimi için son derece büyük öneme sahip olan D vitamininin doğal kaynağı ise güneş… Güneş vücuda değdiğinde cilt altındaki D vitaminini oluşturan kolekalsiferolü harekete geçirir.
Bebekler için olmazsa olmaz Her bebek dünyaya geldiğinde takviye olarak D vitamini kullanmaya başlar. Bebek gelişimi için son derece büyük öneme sahip olan D vitamininin doğal kaynağı ise güneş… Güneş vücuda değdiğinde cilt altındaki D vitaminini oluşturan kolekalsiferolü harekete geçirir.
Kalsiyum emilimini uyarır
D vitamini böbrek ve bağırsaklarda kalsiyum emilimini uyarır.
Kalsiyum emilimini uyarır D vitamini böbrek ve bağırsaklarda kalsiyum emilimini uyarır.
200’den fazla geni etkiliyor
D vitamininin 200'den fazla geni etkilediği uzmanlar tarafından doğrulandı. Bu genler arasında kanser ve bağışıklıkla ilgili hastalıklarla bağlantılı olanların da bulunduğu biliniyor.
200’den fazla geni etkiliyor D vitamininin 200'den fazla geni etkilediği uzmanlar tarafından doğrulandı. Bu genler arasında kanser ve bağışıklıkla ilgili hastalıklarla bağlantılı olanların da bulunduğu biliniyor.
Yağlı balıklarda da bulunuyor
D vitamini hap ve damla halinde de alınabiliyor. Söz konusu vitamin; somon, ringa ve uskumru gibi yağlı balıklarda bulunuyor. Balıklardan elde edilen haplar, D vitamini eksikliği yaşayanların tedavisinde kullanılıyor.
Yağlı balıklarda da bulunuyor D vitamini hap ve damla halinde de alınabiliyor. Söz konusu vitamin; somon, ringa ve uskumru gibi yağlı balıklarda bulunuyor. Balıklardan elde edilen haplar, D vitamini eksikliği yaşayanların tedavisinde kullanılıyor.
Birçok insanın takviyeye ihtiyacı var
Uzmanlar dünyada yaklaşık 1 milyar kişide D vitamini eksikliğinin bulunduğunu belirtiyor.
Birçok insanın takviyeye ihtiyacı var Uzmanlar dünyada yaklaşık 1 milyar kişide D vitamini eksikliğinin bulunduğunu belirtiyor.
Raşitizme sebep oluyor 
D vitamini eksikliği ise raşitizm hastalığına neden oluyor. Raşitizm genellikle 6-18 aylık bebeklerde görülen bir kemik hastalığıdır.
Raşitizme sebep oluyor D vitamini eksikliği ise raşitizm hastalığına neden oluyor. Raşitizm genellikle 6-18 aylık bebeklerde görülen bir kemik hastalığıdır.
Pişiklere çözüm 
Deniz suyu bebekler için son derece önemli. Sıcak ve nemden dolayı bebeklerin vücutlarında oluşan isilik ve pişiklerin tedavisinde deniz suyu öneriliyor. Yaz aylarında bebeklerin bol bol deniz suyuna temas etmelerinde fayda var.
Pişiklere çözüm Deniz suyu bebekler için son derece önemli. Sıcak ve nemden dolayı bebeklerin vücutlarında oluşan isilik ve pişiklerin tedavisinde deniz suyu öneriliyor. Yaz aylarında bebeklerin bol bol deniz suyuna temas etmelerinde fayda var.
Cilt hastalıklarını karşı deniz suyu
Yaz aylarında ferahlamanın adresi olan denizler, eski çağlardan bu yana tıp alanında da kullanılmaktadır. Egzama, atopik dermatit, sedef ve rosacea gibi cilt hastalıklarının tedavisinde deniz suyunun çok faydası oluyor.
Cilt hastalıklarını karşı deniz suyu Yaz aylarında ferahlamanın adresi olan denizler, eski çağlardan bu yana tıp alanında da kullanılmaktadır. Egzama, atopik dermatit, sedef ve rosacea gibi cilt hastalıklarının tedavisinde deniz suyunun çok faydası oluyor.
Vücut direnci artıyor
Hücre yenilenmesine yardımcı olan deniz suyu ayrıca vücut direncini arttırır.
Vücut direnci artıyor Hücre yenilenmesine yardımcı olan deniz suyu ayrıca vücut direncini arttırır.
Burun tıkanıklığına iyi gelir
Deniz suyu, tıkanık burunların açılmasında da kullanılmaktadır.
Burun tıkanıklığına iyi gelir Deniz suyu, tıkanık burunların açılmasında da kullanılmaktadır.
Kasları gelişiyor
Yüzme, çocuklarının kas gelişimi için son derece önemlidir. Denizde yüzen çocuklar kuvvetli ve zinde oluyor.
Kasları gelişiyor Yüzme, çocuklarının kas gelişimi için son derece önemlidir. Denizde yüzen çocuklar kuvvetli ve zinde oluyor.
Özgüven sağlarlar
Küçük yaşta yüzme öğrenen çocukların ayrıca özgüvenleri gelişir. Yüzme; kalp, solunum ve metabolizma üzerinde de olumlu etkiler sağlar.
Özgüven sağlarlar Küçük yaşta yüzme öğrenen çocukların ayrıca özgüvenleri gelişir. Yüzme; kalp, solunum ve metabolizma üzerinde de olumlu etkiler sağlar.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >