Yaz stajı ücreti asgari ücret seviyesine çıkarılıyor

Arşiv
Arşiv

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan öğrencileri sevindirecek bir haber geldi. Erdoğan, "2023 yılından itibaren yaz stajı için ödenen rakamı asgari ücret seviyesine çıkarıyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen E-İnsan Programı'nda hem gündeme hem de ekonomiye ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Türkiye'nin artık gelişmiş ülkeler arasına girdiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye artık iyi eğitimli evlatlarının kariyer için yurt dışına gittiği değil, yurt dışında eğitim gören evlatlarını kendine çeken cazibe merkezi olmuştur. Türkiye artık gelişmiş ülkeler arasındadır. Ülkemize kazandırdığımız demokrasi ve kalkınma devrimlerinin gerisinde hep önce insan anlayışı vardır. Fiziki alt yapı ve hizmet unsurları yetişmiş insan kaynağıdır. Bu ikisi bir araya gelmeden kalkınma gerçekleşmez. Türkiye'nin kalkınmasını sadece yollarda, köprülerde, binalarda, barajlarda aramak eksik bir yaklaşımdır" dedi.

"Yaz stajı ücretlerini asgari ücret düzeyine çıkarıyoruz"

Yaz aylarında staj yapan öğrencilerin aldığı ücreti asgari ücret düzeyine çıkardıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yaz stajları için ödediğimiz asgari ücretin yüzde 30'una tekabül eden rakamı, 2023'ten itibaren asgari ücret seviyesine yükseltiyoruz. Özel sektör de 150 bin öğrenciye benzer şartlarda staj imkanı vererek toplamda bu sayıyı 300 bine ulaştırmamıza destek vermelidir" dedi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >