Yeğenine otobüsle el bombası gönderdi

Bursa'daki yeğenine otobüsle Muş'tan el bombası yollayan dayı tutuklandı.
Bursa'daki yeğenine otobüsle Muş'tan el bombası yollayan dayı tutuklandı.

Muş'tan Bursa'ya otobüsle gönderilen bir koliden el bombası çıkmasıyla ilgili gözaltına alınan iki şüpheliden biri tutuklandı. Zanlı ilk ifadesinde, gönderdiği paketi başta kargoyla yollamak istediğini ancak bu talebi kabul edilmeyince otobüsle gönderdiğini aktardı.

Bursa Uluslararası ve Şehirlerarası Otobüs Terminali'ne Muş'tan otobüsle gönderilen bir koliden el bombası çıkmasıyla ilgili gözaltına alınan iki kişiden biri tutuklandı.

Olay sonrası araştırma yapan Bursa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, söz konusu koliyi Muş'dan M.Y'nin dayısı olan İ.E'nin gönderdiğini belirledi.

X-ray cihazında kolide el bombası olduğu tespit edildi.
X-ray cihazında kolide el bombası olduğu tespit edildi.

'Haberim yoktu' dedi

Bunun üzerine gözaltına alınan İ.E'nin ifadesinde, evini Bursa'ya taşıdığı için bazı eşyalarını otobüsle yolladığını, söz konusu el bombasından haberinin olmadığını söylediği öğrenildi.

Gözaltına alınan M.Y, emniyet müdürlüğündeki ifade işlemlerinin ardından savcılık talimatıyla salıverildi. Adliyeye sevk edilen İ.E. ise çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Olayla ilgili bir kişi tutuklandı.
Olayla ilgili bir kişi tutuklandı.

Ne olmuştu?

Bursa'da, geçen hafta cuma günü terminale çocuğuyla gelen M.Y, Muş'tan yolcu otobüsüyle gönderilen koli ve eşyaları peronda teslim almıştı.

M.Y. söz konusu eşyaları x-ray taramasından geçirdiği sırada güvenlik görevlileri kolinin içinde el bombası olduğunu fark etmişti. Daha sonra M.Y. polis tarafından gözaltına alınmıştı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >