Yemeklerde 'Altın tozu' furyası

Oldukça lezzetli olan yiyeceklere bir de altın tozu eklenirse...
Oldukça lezzetli olan yiyeceklere bir de altın tozu eklenirse...

Son dönemin en çok tartışılan, tartışıldıkça popülerlik kazanan altın yiyecek çılgınlığı devam ediyor. Özellikle Dubai gibi zengin Arap kentlerinde bulunan restoranların başını çektiği bu akımın Türkiye ayağında ise Nusret bulunuyor. İşte birbirinden değişik yiyeceklerin altın tozuna bulandırılmış versiyonları...

Ülkemizin 'Gastro Entertainment Show' alanında dünyaca ün kazanmış ismi kasap Nusret, yaptığı 'Altın Biftek' paylaşımı sonrası birçok kişinin tepkisini çekmişti.

Aslında bu akım zengin Arap kentlerinde bulunan dünyaca ünlü restoranların marka pazarlama yöntemi olarak ortaya çıktı. Nitekim işe yaradı ve birçok restoran ismini bu şekilde duyurmayı başardı.

İşte o meşhur restoranlar ve yaptıkları 'Altın' yiyecekler

1. Altın kanatlar

                                    24 karat altından yapılan bu kanatlar, New York merkezli bir restoran olan Ainsworth'te bir porsiyonu 1000 dolar ücretle müşterilere sunuluyor.
1. Altın kanatlar 24 karat altından yapılan bu kanatlar, New York merkezli bir restoran olan Ainsworth'te bir porsiyonu 1000 dolar ücretle müşterilere sunuluyor.
2. En pahalı cappuccino

                                    Bu kahveyi etrafınızda bulunan Starbuckslar'da bulmanız imkansız. Altın tozlu Cappuccino Dubai'nin en lüks otellerinden Burj Al Arab'da satılıyor.
2. En pahalı cappuccino Bu kahveyi etrafınızda bulunan Starbuckslar'da bulmanız imkansız. Altın tozlu Cappuccino Dubai'nin en lüks otellerinden Burj Al Arab'da satılıyor.
3. Sushi

                                    Japon mutfağının ayrılmaz bir parçası olan suşiyi, Filipinli bir şef altın dokunuşla onu Guinness rekorlar kitabına sokmayı başarmış. Hem de en pahalı suşi olarak.
3. Sushi Japon mutfağının ayrılmaz bir parçası olan suşiyi, Filipinli bir şef altın dokunuşla onu Guinness rekorlar kitabına sokmayı başarmış. Hem de en pahalı suşi olarak.
4. Nusr-Et altın bifteği

                                    Dünyanın pek çok ülkesinde açtığı mekanlarla adından söz ettiren ve burada ünlü konuklarını ağırlayan Nusret, bir yandan da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla dikkat çekiyor.Bu da Nusret'in 24 karatlık bifteği
4. Nusr-Et altın bifteği Dünyanın pek çok ülkesinde açtığı mekanlarla adından söz ettiren ve burada ünlü konuklarını ağırlayan Nusret, bir yandan da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla dikkat çekiyor.Bu da Nusret'in 24 karatlık bifteği
5. Bir kepçe sade bir kepçe altın

                                    Altın yaprak sarılı dondurma külahları bir kaç yıldır Japonya ve Hong Kong'daki sosyal medya kullanıcıları tarafından tıpkı bizdeki 'nusret' gibi fenomen haline gelmiş durumda.
5. Bir kepçe sade bir kepçe altın Altın yaprak sarılı dondurma külahları bir kaç yıldır Japonya ve Hong Kong'daki sosyal medya kullanıcıları tarafından tıpkı bizdeki 'nusret' gibi fenomen haline gelmiş durumda.
6. 'Burg'Khalifa

                                    Wagyu sığırlarından elde edilen et ile yapılan dünyanın en pahalı hamburgerleri, Dubai'de Roadery restoranda satılıyor.
6. 'Burg'Khalifa Wagyu sığırlarından elde edilen et ile yapılan dünyanın en pahalı hamburgerleri, Dubai'de Roadery restoranda satılıyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >