Yemeklere verdiği tat dışında karabiberin 7 mucizevi faydası

Pilavın üstünde mi yoksa sütün içinde mi istersiniz karabiberinizi?

Başlıkta da dediğimiz gibi pilav gibi çoğumuzun gündelik tükettiği yiyeceklere verdiği tat dışında bir de hiçbirimizin bilmediği faydaları vardır. Güzel bir mercimek çorbasına karabiberden bir tutam attığımızda 3-4 kâse daha içmek isteriz. Ya da pilavın üzerine ektiğimiz karabiber ile ayrı bir tat kazanır pilavlar. Bunlar hepimizin bildiği tüketim şekilleri. Bunların dışında antibiyotik olarak kullanmak mı dersiniz, kepek sorununa çözüm olmak mı dersiniz, sütün içerisinde kullanmak mı dersiniz birçok farklı kullanım alanı daha vardır. İşte karabiberin ne kadar mucizevi bir baharat olduğunu böylelikle anlamış oluyoruz. Şimdi sizlere farklı kullanım alanlarını ve ne işe yaradıklarını açıklayalım.
Bağışıklık sistemini destekleyici olarak kullanmak
Aslında annelerimiz bizler hasta olduğunda bunu çoklukla yapmaktadır. Ve çoğu zaman da ileri seviye hastalıklar olmasa da birçok soğuk algınlığına, boğaz ağrısına çözüm olarak kullanılmaktadır. Bal ve karabiberi karıştırarak günde 4-5 çay kaşığı yemek bağışıklık sisteminizde üst düzey bir destekleme sağlıyor. Bu sayede hastalıklardan kolay kurtuluyor ya da hiç hastalığa yakalanmıyoruz.
Bağışıklık sistemini destekleyici olarak kullanmak Aslında annelerimiz bizler hasta olduğunda bunu çoklukla yapmaktadır. Ve çoğu zaman da ileri seviye hastalıklar olmasa da birçok soğuk algınlığına, boğaz ağrısına çözüm olarak kullanılmaktadır. Bal ve karabiberi karıştırarak günde 4-5 çay kaşığı yemek bağışıklık sisteminizde üst düzey bir destekleme sağlıyor. Bu sayede hastalıklardan kolay kurtuluyor ya da hiç hastalığa yakalanmıyoruz.
Sütün içerisine karabiber atmak
İçerisindeki besinler sayesinde güne başlarken bir bardak sütün içerisine bir tutam karabiber atmak, gün boyu enerjik kalmanıza yardımcı olur. Bunun dışında metabolizmanızı daha erken uyandırarak daha zinde olursunuz.
Sütün içerisine karabiber atmak İçerisindeki besinler sayesinde güne başlarken bir bardak sütün içerisine bir tutam karabiber atmak, gün boyu enerjik kalmanıza yardımcı olur. Bunun dışında metabolizmanızı daha erken uyandırarak daha zinde olursunuz.
Antidepresan olarak kullanmak
Günümüz dünyasının en büyük sorunlarından bir tanesidir stres ve depresyon. Sosyal yaşantımız içerisinde stres ile birçok kez yüz yüze geliriz. Bunun aşırı tekrarlanması sonucu depresyona girme riskimiz artar. İşte, karabiber bu aşamada devreye girmektedir. Karabiber stres ile başa çıkmamıza yardımcı olan etkili bir antidepresan görevi görür. Hatta bunun dışında bilişsel kapasitemizi artırarak gün içerisinde daha dikkatli ve daha sağlam bir bünye ile hareket edebiliriz.
Antidepresan olarak kullanmak Günümüz dünyasının en büyük sorunlarından bir tanesidir stres ve depresyon. Sosyal yaşantımız içerisinde stres ile birçok kez yüz yüze geliriz. Bunun aşırı tekrarlanması sonucu depresyona girme riskimiz artar. İşte, karabiber bu aşamada devreye girmektedir. Karabiber stres ile başa çıkmamıza yardımcı olan etkili bir antidepresan görevi görür. Hatta bunun dışında bilişsel kapasitemizi artırarak gün içerisinde daha dikkatli ve daha sağlam bir bünye ile hareket edebiliriz.
Diş sağlığında kullanmak
Faydaları saymakla bitmeyen karabiberin diğer bir faydası da dişlerimizin çürümesini engellemektir. Hatta diş çürümelerinin sonucunda oluşan diş ağrılarını da engelleyerek gündelik hayatımızı daha sorunsuz yaşamamıza yardım olur.
Diş sağlığında kullanmak Faydaları saymakla bitmeyen karabiberin diğer bir faydası da dişlerimizin çürümesini engellemektir. Hatta diş çürümelerinin sonucunda oluşan diş ağrılarını da engelleyerek gündelik hayatımızı daha sorunsuz yaşamamıza yardım olur.
Cilt sağlığında kullanmak
Cildimizi zarar veren serbest radikaller bulunmaktadır. Bu serbest radikallerin öldürülmesinde ve terleme yolu ile vücudumuzdan atılmasında destek rolü oynar karabiber. Ayrıca karabiber maskeleri ile yaşlılıkta oluşan kırışıklıkları engeller veya oluşmuş kırışıklıkların giderilmesinde yardımcı olur.
Cilt sağlığında kullanmak Cildimizi zarar veren serbest radikaller bulunmaktadır. Bu serbest radikallerin öldürülmesinde ve terleme yolu ile vücudumuzdan atılmasında destek rolü oynar karabiber. Ayrıca karabiber maskeleri ile yaşlılıkta oluşan kırışıklıkları engeller veya oluşmuş kırışıklıkların giderilmesinde yardımcı olur.
Metabolizmanın güçlendirilmesi için
Vücudumuzdaki istenmeyen fazla kaloriyi yakar ve karın bölgesinde oluşan yağların azalmasına yardımcı olur. Hatta tıp dünyasında obeziteye karşı etkili bir ilaç gibidir karabiber.
Metabolizmanın güçlendirilmesi için Vücudumuzdaki istenmeyen fazla kaloriyi yakar ve karın bölgesinde oluşan yağların azalmasına yardımcı olur. Hatta tıp dünyasında obeziteye karşı etkili bir ilaç gibidir karabiber.
Kanserden korunmak için
Hem antioksidan hem de antibiyotik etkileri sayesinde kanserden korunmak için bire birdir. Kansere neden olan serbest radikallerin hareketlerini kısıtlayarak kanser riskini en aza indirir. Ayrıca zararlı boyutlardaki güneş ışınlarından korunmak için karabiber maskeleri oldukça etkilidir.
Kanserden korunmak için Hem antioksidan hem de antibiyotik etkileri sayesinde kanserden korunmak için bire birdir. Kansere neden olan serbest radikallerin hareketlerini kısıtlayarak kanser riskini en aza indirir. Ayrıca zararlı boyutlardaki güneş ışınlarından korunmak için karabiber maskeleri oldukça etkilidir.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >