Yemeksepeti'ni hackleyenlerle irtibat kurdu: Adresimi ve numaramı gönderdiler

Arşiv
Arşiv

Yemek sipariş platformu Yemeksepeti, yaklaşık 8 ay önce hacklenmiş ve kullanıcı verileri Bitcoin karşılığında satışa çıkarılmıştı. Şirketin yeniden hacklendiği ve veriler karşılığında fidye istendiği ortaya çıktı. Yemeksepeti'nden yapılan açıklamada hacklenme iddialarının doğru olmadığı belirtildi. Ancak gazeteci İbrahim Haskoloğlu verileri çaldığı iddia edilen hacker'a ulaştı. Haskoloğlu hackerlara mail atarak iddiaları doğruysa kendi kişisel bilgilerini göndermelerini istedi. Hackerlar Haskoloğlu’nun adresini tarif ederek mail atınca Haskoloğlu da bu durumu sosyal medyadan paylaştı.

Yemeksepeti'nin 8 aylık aradan sonra yeniden hacklendiği iddia edildi. Yemeksepeti ise herhangi bir veri ihlali olmadığını belirtti.

Ancak gazeteci İbrahim Haskoloğlu verileri çaldığı iddia edilen hackerlara ulaşarak iddiaların doğru olup olmadığını anlamak için kendi adresini ve numarasını göndermelerini istedi. Hackerlar Haskoloğlu'nun hem numarasını hem de adresini gönderdi.

İbrahim Haskoloğlu sosyal medya paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Güncel verilere sahibiz"

“Yemeksepeti’nden yaklaşık 50 milyon kişinin verilerinin çalınıp Darkweb’de satıldığı belirtilmişti. Verileri satışa sunan Hacker’a ulaştım, kanıtlaması için kendi adresimi, telefon numaramı göndermesini istedim Kendisi açık adresimin tarifiyle beraber telefon numaramı gönderdi. Bu verileri ne kadara sattıklarını sordum kendisi: ‘Yemeksepeti iyi bir miktarda para verirse verileri kimseye satmayacağız.’ Mesajını gönderdi. Hacker son olarak şunları söyledi: Bu sızıntı, Mart 2021'de gerçekleşen bir önceki sızıntıyla ilgili değil. Bunlar en güncel veriler. Ayrıca Kasım 2021 verisine de sahibiz ve bunu zaten rastgele kullanıcılarla kanıtlıyoruz.”

Yemeksepeti ihlalin doru olmadığını belirtiyor

Yemeksepeti ise yaptığı açıklamada herhangi bir veri ihlalinin olmadığını söyledi. Durumu yasal mercilere bildirdiklerini belirten şirket açıklamasında durumun incelendiğini dile getirdi.

İbrahim Haskoloğlu ise “Hackerların bu açıklamaya cevabı” diyerek Yemeksepeti’nin açıklamasına gelen yanıtı paylaştı:

“Yemeksepeti'nin komik basın duyurusunu okuduk. Yalan söylüyorlar çünkü sistemi nasıl ihlal ettiğimizi bilmiyorlar. Yemeksepeti çalışanlarının açık adreslerini ve telefon numaralarını herkese açık yayınlayacağız. Onlara verdiğimiz süre 1 haftadır.”

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >