Yengeç avlamaya gitti, hayatının şokunu yaşadı: Kollarını, bacaklarını kaybedebilir

60 yaşındaki Angel Perez, yengeç avlamaya gitti, hayatının şokunu yaşadı.
60 yaşındaki Angel Perez, yengeç avlamaya gitti, hayatının şokunu yaşadı.

ABD’nin New Jersey eyaletinde yaşayan 60 yaşındaki Angel Perez, yengeç avlamaya gitti, hayatının şokunu yaşadı. Ölümcül bir bakteriyel enfeksiyona maruz kalan talihsiz adam hem kollarını hem de bacaklarını kaybedebilir.

ABD'nin New Jersey eyaletinde yaşayan 60 yaşındaki Angel Perez, yaklaşık bir ay öncer önce yengeç avlamaya gitti. Yengeç avlamaya gittiği yerde ölümcül bir bakteriyel enfeksiyona maruz kalan Perez şimdilerde hayatının en zor günlerini yaşıyor.

Angel Peres
Angel Peres

Enfeksiyonun hem kollara hem de bacaklara yayıldığını ve talihsiz adamın böbrekleri iflas ettiği için diyalize girdiğini kaydederek, Perez'in hem kollarını hem de bacaklarını kesme ihtimallerinin olduğunu söyledi.

Et yiyen bakteri Perez’in hayatını kararttı

Edinilen bilgiye göre Maurice Nehri'ne yengeç avlamaya giden Perez, ertesi gün, bacağında şişlik ve ağrıyla uyandı. Acil servise giden talihsiz adam antibiyotik alsa da belirtiler daha da kötüleşmeye başladı.

Angel Perez
Angel Perez

Bacaklarında birden bire siyah yaralar çıkmaya başlayan adam, halüsinasyon görmeye başladı. Tekrar hastaneye giden adamda et yiyen bakteri tespit edildi.

Vibrio vulnificus türü bakteri tespit edilen Perez, ölümden döndü. Erken müdahale edilmediğinde kolların ve bacakların kesilmesine sebep olan et yiyen bakteri, henüz Perez'i etkisi altına almamıştı.

Kollarını ve bacaklarını kaybedebilir

Talihsiz adam kollarını ve bacaklarını kaybedebilir.
Talihsiz adam kollarını ve bacaklarını kaybedebilir.

Perez'in kızı Dilena Perez-Dilan, babasının bacağının kahverengi ve siyahımsı bir renge dönüştüğünü ancak kesilmediğini açıklamıştı; ancak enfeksiyonun hem kollara hem de bacaklara yayıldığını ve talihsiz adamın böbrekleri iflas ettiği için diyalize girdiğini kaydederek, Perez'in hem kollarını hem de bacaklarını kesme ihtimallerinin olduğunu söyledi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >