Yeni aldığı TOGG'u 3 milyon 500 bin TL'ye satışa çıkardığı iddia edildi: İnceleme başlatıldı

TOGG
TOGG

Türkiye'nin ilk yerli ve milli otomobili TOGG, 1 milyon 215 bin TL'ye ilk sahiplerini buldu. Ön sipariş sürecine katılarak 20 bin kişi arasında yer alan ve yerli otomobili almaya hak kazanan Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) temsilcisi ve RTÜK Uzmanı Sadık Canyurt oldu. Yerli otomobili satışa çıkaran Canyurt'un araç için 3 milyon 500 bin TL istediği iddia edildi.

Türkiye'nin ilk yerli ve milli aracı TOGG, geçtiğimiz aylarda gerçekleşen çekilişle ilk sahiplerine kavuştu. Noter huzurunda yapılan çekilişle, ön sipariş sürecine katılan 177 bin 467 kişi arasından TOGG T10X almaya hak kazanan 20 bin kişi belirlendi.

Rekor sayıda yapılan müracaatın ardından yapılan çekilişte yerli otomobil alma hakkına sahip olan isimlerden biri de Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) temsilcisi ve Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Uzmanı Sadık Canyurt oldu. Yerli otomobili satışa çıkaran Canyurt'un araç için 3 milyon 500 bin TL istediği iddia edildi.

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, iddiaya ilişkin sosyal medyadan yaptığı paylaşımda konu ile ilgili inceleme başlatıldığını açıkladı. Şahin, paylaşımında “KESK Konfederasyonu’na bağlı Haber Sen Şube Başkanı Sadık Canyurt isimli çalışanımızın yerli ve millî gururumuz Togg üzerinden akıl almaz bir fiyat manipülasyonuna giriştiği yönündeki haberler üzerine konu ile ilgili inceleme başlatılmıştır” ifadelerine yer verdi.

Satışa çıkardığı rakam görenleri şaşırttı

Aynı zamanda KESK'e bağlı Haber-Sen'in Şube başkanı olarak da görev yapan Canyurt'a 110'uncu sıradan TOGG çıktı. Ancak aracını geçtiğimiz hafta teslim alan Canyurt, bir hafta sonra satışa çıkardı. Bir satış sitesine ilan veren Canyurt'un TOGG için istediği rakam görenleri hayrete düşürdü.

Satış fiyatı 1 milyon 215 bin TL olarak belirlenmişti

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu tarafından yapılan açıklamada yerli otomobilin standart menzilli modelinin 953 bin, uzun menzilli modelinin fiyatının ise 1 milyon 215 bin lira olarak belirlendiği duyurulmuştu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >