Yeni bir açıklama daha: "Teknoloji devlerinin yapay zekâ tartışmaları çocukça"

Yapay zeka
Yapay zeka

The Next Web'in önemli isimlerinden Tristian Greene; Steve Wozniak, Elon Musk ve Mark Zuckerberg gibi önemli isimlerin kendi aralarında yapay zekâyı tartışmalarını "çocukça" bulduğunu dile getiriyor.

Steve Wozniak, Elon Musk ve Mark Zuckerberg... Teknoloji ve iş dünyası için büyük önem taşıyan bu üç isim, söz konusu yapay zekâ olduğunda bir türlü ortak zeminde buluşamıyor. Apple kurucularından Wozniak, yapay zekânın geleceği hakkında oldukça yapıcı konuşurken (eskiye nazaran çok daha ılımlı, eskiden tam karşısındaydı!) Elon Musk ise yapay zekâ teknolojilerinin önümüzdeki yıllarda farklı amaçlarla kullanılabileceğini ve bunun da insanlar için dezavantaj oluşturabileceğini savunuyor.

Eski Google CEO'su da açıklama yaptı

Hatta Elon Musk, Mark Zuckerberg'ün yapay zekâyı anlamadığını da her fırsatta dile getiriyor. Tartışmaya yaklaşık iki hafta önce düzenlenen Viva Tech 2018'de yaptığı açıklamalarla eski Google CEO'su Eric E. Schmidt da dahil olunca işler iyice karıştı. Schmidt, Musk'ın yapay zekânın faydalarını anlamadığını belirtiyor. Hatta bir cümlelik açıklaması da var, şöyle ki: "İnsanlar telefonu kötüye kullanır diye icat etmemek yerine kötüye kullanımı engellemek için bir yolu bulunmaya çalışılıyor".

Eski Google CEO'su Eric Schmidt, yapay zekâ tartışmalarını ne kadar çocukça bulduğunu hazırlanan görselle ve yazdığı haberle servis ediyor.
Eski Google CEO'su Eric Schmidt, yapay zekâ tartışmalarını ne kadar çocukça bulduğunu hazırlanan görselle ve yazdığı haberle servis ediyor.

The Next Web'in önemli isimlerinden Tristian Greene ise hazırladığı bir görselle, teknoloji dünyasındaki önemli isimlerin bu tartışmalarını "çocukça" bulduğunu dile getirdi. Temelde bu tartışmaların insanların kafasını çok daha fazla karıştırdığını ifade eden Greene, bu isimlerin daha önemli konulara yönlenmeleri gerektiğini söylüyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >