'Yeni ehliyete 350-400 lira ücret ödenecek' mesajları için Emniyet açıklama yaptı

Sosyal medyada ve Whatsapp'ta herkes mesajlarla sağlık raporları için 350-400 lira ücret alınacağı ile alakalı bilgilendirme yapıyordu. Emniyetten konu ile ilgili açıklama geldi.

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), son günlerde sosyal medyada yayılan sürücü sağlık raporları için 350-400 lira ücret alınacağı iddiaları ile ilgili açıklama yaptı.

Sosyal medyada ve Whatsapp'a gelen mesajlardaki iddia
Sosyal medyada yayılan iddialarda, 1 Aralık 2016 tarihine kadar mevcut ehliyetlerin değiştirilmesi gerektiği; aksi takdirde yılbaşından sonra tam teşekkülü sağlık raporunun hastanelerden alınacağı ve 350-400 TL arası ücret ödenmek zorunda kalınacağı ileri sürülmüştü.

Çeşitli sosyal medya sitelerinde ve Whatsapp'ta herkes, "Ehliyeti olan arkadaşlar 31 Aralık 2016 tarihine kadar aile hekiminden aldığınız sağlık raporu, 4 adet biyometrik resim ve halk bankasına yatıracağınız 15 tl ücretin makbuzu ile yenileyebilirsiniz. Aksi takdirde 2017 1 ocaktan itibaren hastaneden tam teşekküllü sağlık raporuyla yenilemek zorunda kalacaksınız 350-400 tl olacak. Herkese bildirin." Peki bu mesajda bahsedildiği gibi yeni sürücü belgesi başvurusunda gerekli olan sağlık raporu için 350-400 TL ücret talap edilecek mi?" mesajını paylaştı.

Trafik Uygulama ve Denetleme Dairesi Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, sosyal medyada dolaşan iddialara cevap verildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Son günlerde sosyal medyada; '2017 Ocak ayından itibaren sürücü sağlık raporlarının Devlet Hastanelerinden 350-400 TL civarında bedel ödeyerek alınacağı' yönünde haber ve duyurular paylaşılmaktadır.

Sürücü sağlık raporları; 'Sürücü Adayları ve Sürücülerde aranacak Sağlık Şartları ile Muayenelerine Dair Yönetmelik' hükümleri kapsamında, Aile Hekimliği, Devlet Hastaneleri veya Özel Hastanelerden alınmaya devam edilecektir.

Sosyal medyadaki haberler gerçeği yansıtmadığı gibi; bu yönde Genel Müdürlüğümüzce herhangi bir çalışma yapılmamaktadır."



Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >