Yeni güncellemeyle iPhone XS'in kamerasına 'alan derinliği' özelliği geliyor!

iPhone XS
iPhone XS

Apple, iOS 12.1 beta versiyonuyla birlikte iPhone XS kameralarına 'derinlik kontrolü' özelliği ekliyor. Fotoğraf çekildikten sonra alan derinliğinin değiştirilmesini sağlayan bu sistem, yakın zamanda iOS 12 ara güncellemesiyle tüm kullanıcılara sunulacak gibi görünüyor. Ayrıntılar haberimizde.

Apple, iki hafta önce duyurduğu iPhone XS için iOS 12.1 beta güncellemesiyle birlikte ek özellikler sunmaya devam ediyor. iPhone'larda normal şartlarda herhangi bir fotoğraf (normal ya da portre fark etmeksizin) çekildiğinde alanderinliğini sonradan ayarlamak mümkün olmuyor.

Apple'ın geliştirici programına kayıtlı olan kişiler yeni sürümü Ayarlar / Genel / Yazılım Güncelleme bölümü üzerinden kontrol edebilirler.
Apple'ın geliştirici programına kayıtlı olan kişiler yeni sürümü Ayarlar / Genel / Yazılım Güncelleme bölümü üzerinden kontrol edebilirler.

Şu anda yalnızca beta versiyonda sunuluyor

Ancak iOS 12.1 beta güncellemesi işte tam olarak bu noktada devreye giriyor. Güncelleme sayesinde artık iPhone XS'ler bu özelliğe kavuşuyor. Yani en yeni beta versiyonunu yükleyen iPhone XS kullanıcıları an itibariyle fotoğraf çektiktensonra alan derinliğini değiştirebiliyor. Bu işlem hayli basit şekilde 'Düzenle' düğmesi üzerinden gerçekleştirilebiliyor.

Bu özellik fotoğraflar üzerindeki kontrolü artırırken derinlik düzeyinin ayarlanmasıyla birlikte ortaya etkileyici görüntüler çıkmasını sağlıyor. Bu sene içinde derinlik kontrolünün ara güncellemeyle iOS 12'ye dahil edilmesi bekleniyor.

Henüz iOS 12'yi yüklememiş olanlar için güncellemenin iOS 11 destekleyen tüm cihazlara yüklenebildiğini eklemekte yarar var.

Apple, iPhone ve iPad'ler için eskiye oranla çok daha yüksek performanslı iOS 12 mobil işletim sistemi üzerindeki iyileştirme çalışmalarına devam ediyor. Peki ama bu yeni sistem neler getiriyor?

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >