Yeni iPhone bekleyenlere üzücü haber: iPhone 8 gelecek yıla kalabilir

iPhone 8
iPhone 8

Apple'ın onuncu yıla özel olarak geliştireceği ve yepyeni özelliklerle donatacağı iPhone 8'in çıkışı gelecek seneye kalabilir.

Apple her yıl düzenli olarak Eylül'deki organizasyonla yeni nesil iPhone'u duyursa da, iPhone 8'in üretim sıkıntıları sebebiyle gelecek yıla ertelenebileceği konuşuluyor. Deutsche Bank'ın paylaştığı yeni araştırmalara göre Cupertinolu şirket iPhone'un onuncu yılı için özel olarak duyuracağı yeni akıllıtelefonun üretimiyle alakalı birtakım sorunlar yaşıyor.

Tamamen çerçevesiz OLED bir ekranın yer alması beklenen iPhone 8'de, sanal gerçeklik, artırılmış gerçeklik ve kablosuz şarj gibi önemli yeni teknolojiler sunulacak. Sorunun da tam olarak bu noktalardan patlak verdiği üzerinde duruluyor. Zira Apple'ın teknik problemler sebebiyle iPhone'un çıkışının bir sonraki yıla erteleyebileceği ifade ediliyor.

Apple iPhone 8'in konsepti.
Apple iPhone 8'in konsepti.

Araştırmanın diğer bir ayağını ise iPhone 7S ve iPhone 7S Plus oluşturuyor. Bu yıl, devrim niteliğinde yenilikler sunacak olan iPhone 8 yerine iPhone 7s ve iPhone 7S Plus'ın çıkacağı tahmin ediliyor. Geçtiğimiz dönemlerde benzer birçok farklı kaynak da iPhone 8'in gelecek yıla kalabileceği üzerinde duruyordu. Yani aslına bakılırsa Apple'a yakınlığıyla bilinen birçok farklı kaynak iPhone 8'in gelecek yıla kalacağını öngörüyor. Şu anda Apple cephesinden gelen herhangi bir bilgi yok.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >