Yeni iPhone üç arka kameralı olabilir

iPhone 11
iPhone 11

iPhone 11'in üç arka kameralı olacağı uzun süredir konuşuluyor. Son sızan 'render görüntüleri' ise ihtimalleri biraz daha kuvvetlendiriyor.

Yeni iPhone'ların tanıtılması üzerinden yaklaşık dört ay geçti. Yani henüz çok yeni. Ama buna rağmen 2019'da tanıtılacak 'daha yeni' modeller için ilk bilgiler şimdiden ortaya çıkmaya başladı. Sızan son görüntüler iPhone XI ya da diğer ismiyle iPhone 11'in kameralarına dair ipuçlarını veriyor. Prototiplerde dikkat çeken en önemli ayrıntı arkada üç kameranın yer alıyor olması. Bu da aslında yeni telefonu şu ana kadar çıkan modeller arasında farklı bir yere konumlandırıyor.

gzt

Android ekosistemi için akıllı telefon geliştiren birçok şirket aslında üç arka kamerayı orta seviyeye kadar çekmiş durumda. iPhone'larda ise - şimdilik - çift arka kamera yer alıyor. Ancak eğer görseller doğruysa bu sene üç kameralı ilk iPhone'lar duyurulabilir. Söylenenlere göre bu sene de geçen yıl olduğu gibi üç model şeklinde tanıtılması bekleniyor.

Üç arka kameranın yerleşimi de büyük önem taşıyor. Sol üst kısma dizilen kameralara bir de flaş eşlik ediyor. Bu dizilim aslında şu ana kadar hiçbir telefonda karşımıza çıkmadı. Yani daha doğrusu lensleri yerleştirildiği konumlar epey farklı.

Üç kamera ne sağlıyor?

Kameralar bol olunca kullanıcıların ve potansiyel müşterilerin en fazla merak ettiği detaylardan biri ise tüm bu kameraların ne işe yaradığı oluyor. Yani üç kameranın iki kameradan nasıl bir farkı var? Android tarafında birçok şirket ana kameranın yanında alan derinliği sağlayan bir yardımcı kameraya ve ek olarak bir de monokrom kameraya yer veriyor. iPhone'larda da üç kameranın benzer bir mantığa sahip olacağı kuşkusuz.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >