Yeni iPhone'larda ekran altı parmak izi okuyucu yer alabilir

iPhone
iPhone

Sızıntılar, yeni iPhone'ların Face ID'ye ek olarak bir de ekran altına konumlandırılan parmak izi okuyucu barındıracağı yönünde. Detaylar haberimizde:

Yeni iPhone'ların Eylül'de tanıtılması bekleniyor. Doğal olarak sızıntılar da her geçen gün artıyor. En çok konuşulan özelliklerin başında ise Touch ID geliyor. Evet; Apple, iPhone X ile başlayan süreçte parmak izi okuyucu yerine Face ID'ye yer vermeye başladı.

Android telefonlarda ekran altı parmak izi okuyucu standart hale gelirken iPhone'larda da hayata geçecek gibi görünüyor.
Android telefonlarda ekran altı parmak izi okuyucu standart hale gelirken iPhone'larda da hayata geçecek gibi görünüyor.

iPhone'lara ultrasonik parmak izi okuyucu geliyor

Fakat yeni modellerde ekran altına yerleştirilebilecek bir parmak izi okuyucu sunulacağı da belirtiliyor. Hatta konuyla alakalı olarak Qualcomm ile çeşitli görüşmeler yapıldığı da söyleniyor.

Daha güvenli ve hızlı bir şekilde kilit açma işlemi için parmak izi okuyucunun ultrasonik yapısında olacağı da bilinen detaylar arasında.

Bu sistemin tam olarak ne zaman hayata geçeceği ise belirsiz. Yani Eylül 2019'daki yeni iPhone'larda bu özelliklerin sunulup sunulmayacağına dair bir bilgi yok.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >