Yeni karar: İstanbul'da bazı açık alanlarda nargile içilmesi yasaklandı

Arşiv
Arşiv

İstanbul Valisi Davut Gül, kentte plajlar, sahiller, ormanlar, mesire alanları ve parklarda nargile içilmesinin yasaklandığını açıkladı. Karara ruhsatlı nargile salonları dahil edilmedi.

İstanbul'da kafe ve nargile salonlarında nargile servisinin yasaklandığı yönünde çıkan haberlere İstanbul Valisi Davut Gül'den düzeltme geldi.

İstanbul Valisi Gül, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "İstanbul'da plajlar, sahiller, ormanlar, mesire alanları ve parklarda nargile içilmesi yasaklanmıştır. Buraların dışındaki ruhsatlı nargile salonlarıyla ilgili bir kısıtlamaya gidilmemiştir" ifadesini kullandı.

İstanbul Valiliği'nden nargile yasağıyla ilgili açıklama yapıldı. Yazılı açıklamada, "İstanbul'da; orman yangınlarının önüne geçmek, plaj ve sahillerde olumsuz görüntülerin oluşmasını engellemek, kamuya açık, piknik alanı, park ve mesire alanlarında çevreyi rahatsız etmemek amacıyla belirtilen alanlarda nargile içilmesi, sunumu ve satışı yasaklanmıştır. İlimiz Hıfzıssıhha Meclisinin konuya ilişkin kararı gereğince buraların dışındaki işyerlerinden ruhsatlı nargile salonlarıyla ilgili bir kısıtlamaya gidilmemiştir" denildi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >