Yeni nesil iPhone SE Mart'ta tanıtılabilir

iPhone SE
iPhone SE

İkinci nesil iPhone SE ile ilgili yeni detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. Mart'ta tanıtılması beklenen akıllı telefonun 4.2 inç'lik ekran ve 4 çekirdekli işlemciyle geleceği üzerinde duruluyor.

Geçen yıl yapılan araştırmalara göre kullanıcıların en çok memnun kaldığı akıllı telefonlardan başında iPhone SE geliyor. iPhone 5 serisi modellerle tamamen aynı gövde yapısının sunulduğu iPhone SE, asıl farkı yüksek performansla ortaya koyuyor. Ancak iPhone SE'nin çıkışı üzerinden 1.5 yılı aşkın süre geçti ve dolayısıyla şu anki tepe seviyesi akıllı telefonlara arada ciddi bir performans farkı oluştu. Apple elbette bu noktada kullanıcıların isteklerini karşılamak için yeni çözümler üretiyor; yeni nesil iPhone SE de bunlardan biri.

Yeni nesil iPhone SE'de 4.2 inç boyutunda bir ekrana yer verilmesi bekleniyor.
Yeni nesil iPhone SE'de 4.2 inç boyutunda bir ekrana yer verilmesi bekleniyor.

İkinci nesil iPhone SE'nin muhtemel özellikleri belli oldu

Yeni iPhone SE'nin 4.2 inç boyutunda bir ekrana sahip olması bekleniyor. LCD yapısındaki bu ekrandaki çözünürlüğün 640 x 1136 pikselden daha yüksek olacağı tahmin ediliyor. Zira iPhone 5S'teki ekran çözünürlüğünün üzerine çıkılacağı kesin gibi... Yeni iPhone SE'de yonga seti tarafında ise TSMC tarafından üretilen A10 Fusion'ın kullanılması söz konusu. 16 nm üretim mimarisiyle geliştirilen ve 4 çekirdekli işlemciyi bünyesinde barındıran bu yongada işlemciler 2.34 GHz'de görev yapıyor.

iPhone SE'de uzay grisi, gümüş, gold ve rose gold renk seçenekleri yer alıyordu. Benzer renklerin yeni iPhone SE'de de sunulacağı tahmin ediliyor.
iPhone SE'de uzay grisi, gümüş, gold ve rose gold renk seçenekleri yer alıyordu. Benzer renklerin yeni iPhone SE'de de sunulacağı tahmin ediliyor.

Üstelik buna ek olarak grafik işlem birimi tarafında ise PowerVR Rogue'un sunulacağı üzerinde duruluyor. Depolama tarafında ise yine farklı opsiyonlar konuşuluyor; bunlardan ikisi ise 32 GB ve 128 GB. Arada bir de 64 GB'lık versiyonun gelip gelmeyeceği ise henüz belli değil. Artık akıllı telefonlar için en önemli ayrıntılardan biri kamera. Kamera tarafında ise arkada 12 MP, önde ise 5 MP çözünürlüğün sunulması bekleniyor. Son olarak 1700 mAh kapasitedeki bataryayı da eklemek gerekiyor.

iPhone SE ne zaman çıkıyor?

Her ne kadar şu an için yeni nesil iPhone SE'nin net tanıtım tarihi bilinmese de Mart'ta organizasyonun gerçekleştirileceği üzerinde duruluyor. En güncel iOS sürümü olan iOS 11 ile gelmesi beklenen telefonun Türkiye için fiyat tahmini ise 2500 TL ile 3000 TL arasında.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >