Yeni öğretmen odaları tanıtıldı: Tasarımda ferahlık ve fonksiyonellik gözetildi

Yeni tasarım öğretmen odaları
Yeni tasarım öğretmen odaları

Yeni eğitim öğretim yılının başında öğretmenler odasının tasarımında fonksiyonel, sade, ferah dokunuşlarla değişime gidildi. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Milli Eğitim Bakanlığınca bu yaz hazırlıkları tamamlanıp yapımına başlanan yeni öğretmenler odalarının tasarımını tanıttı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, öğretmenlerin daha rahat edebilecekleri, keyifli ve üretken vakit geçirebilecekleri, bireysel ihtiyaçlarına da uyumlu bir öğretmenler odası tasarımınını Keçiören Yalçın Eskiyapan İlkokulu'nda basına tanıttı.

''Okullar sadece sınıflardan ibaret değil''

Okulları sadece sınıflar olarak görmediklerine işaret eden Selçuk, "Okullarıbahçesiyle, öğretmenler odasıyla, çevresiyle, bütün paydaşlarıyla bir büyük hayat sahnesi olarak görüyoruz. Bundan dolayı da öğretmenimizin bu hayat sahnesinde mutlu, mesut olması, daha huzurlu olması bizim için çok değerli. Öğretmenler odası, huzur odası, huzur adası olmalı" diye konuştu.

Yeni tasarım öğretmenler odası
Yeni tasarım öğretmenler odası
Fotoğraf / AA

Tasarım açısından oldukça başarılı

Yeni dönem eğitim öğretim yılının başlamasıyla beraber Milli Eğitim Bakanlığı ilk yeniliği öğretmenler odasının tasarımını değiştirerek yaptı. Hatırlarsanız eski öğretmen odaları öğrencilerin sınıflarından farksızdı. Psikolojik açıdan da değerlendirildiğinde çalışma ortamının insanı olumlu veya olumsuz etkilediği göz önüne alınarak, yeni öğretmen odası tasarımları güncellendi. Buna göre daha ferah ve açık tonda renklerin tercih edildiği tasarımda en dikkat çeken değişimse mobilya tercihlerinin rahat ve konforlu seçimler olmasıydı.

Yalçın Eski Yapan İlköğretim Okulu
Yalçın Eski Yapan İlköğretim Okulu
Fotoğraf / AA

Öğretmenlerin, odalarında huzurlu olursa ekip çalışmasının mümkün olacağını, birlikte iş üretme hazzının yaşanacağını ve öğrenen bir öğretmen yolculuğu bulunacağını ifade eden Selçuk, "Bu odalarda daha huzurlu olan arkadaşlarımız, sınıflarına girdiklerinde çok daha keyifli şekilde öğretmenliklerini hayata geçireceklerdir.

Bu çalışma, öğretmenimizin mesleki eğitimiyle nasıl ilgileniyorsak özlük haklarının iyileştirilmesi konusunda nasıl amaçlarımız varsa odalarını da güzelleştirmek projemiz. Öğretmenimiz, burada her türlü ihtiyacını temin etsin ve burayı bir mutlu olma ortamı olarak değerlendirecek bir durumda olsun istiyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Yeni tasarım öğretmenler odasında neler var?

1. Bireysel çalışmaya ve ekip çalışmasına elverişli çalışma alanları

Çalışma masaları
Çalışma masaları

2. Bireysel çalışma masasına ve yemek masasına dönüşebilen sehpalar

Teknolojiye entegre sehpalar ve çalışma masaları
Teknolojiye entegre sehpalar ve çalışma masaları

3. Sehpaların altına fonksiyonel olarak gizlenmiş dosya depolama alanları

Yeni tasarım öğretmenler odası.
Yeni tasarım öğretmenler odası.

4. Konforlu, rahat ve daha fazla öğretmenin oturmasını sağlayabilecek geniş oturma alanları

Öğretmenler için geniş oturma alanları
Öğretmenler için geniş oturma alanları

5. Öğretmenin kişisel güvenliği için anahtar taşıma zorunluluğunu ortadan kaldıran şifreli-kilitli bireysel dolaplar

Cep telefonu, bilgisayar, tablet gibi bireysel elektronik cihazların şarj edilebilmesi için her dolapta 2 usb girişli priz sistemi

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >