Yeni parti kuran Mustafa Sarıgül, 'Cumhur İttifakı'na katılacak mı?

Mustafa Sarıgül- Arşiv
Mustafa Sarıgül- Arşiv

Bugün Türkiye Değişim Hareketi'ni partileştirmek için yola çıkacak Mustafa Sarıgül'ün sloganı 'Çare var' olacak. Partiyi kurduktan sonra Cumhur İttifakı'na katılacağı iddia edilen Sarıgül, "Onları vakti, saati geldiği zaman yetkili kurullarımızda açıklarız" dedi.

31 Mart yerel seçimlerinde Şişli'den belediye başkan adayı olabilmek amacıyla DSP'ye katılan Mustafa Sarıgül, bugün istifa ederek Türkiye Değişim Hareketi'ni partileştirmek için yola çıkıyor.

Genel Merkez binası da tutuldu

Bugün itibariyle 44 şehirde yönetimini belirleyen Mustafa Sarıgül'ün kuracağı partinin genel sekreterliğine de CHP eski milletvekili Hasan Aydın'ı getireceği öğrenildi. Ankara'da genel merkez binasını tutan Sarıgül'ün sloganı ise "Çare var" olacak.

Cumhur İttifakı'na mı katılacak?

Sözcü gazetesine açıklamalarda bulunan Sarıgül, "Cumhur İttifakı'na katılacak mısınız?" sorusuna da yanıt verdi. Bu konuda kesin ifadeler kullanmaktan kaçınan Sarıgül, "Mustafa Sarıgül'ün kişisel görüşleri olmaz, TDH'nin görüşleri olur. Onları vakti, saati geldiği zaman yetkili kurullarımızda açıklarız. Hiçbir ittifakla yakınlığımız yok. Hangi ittifakın ne zaman yapılacağına partimizin kurulları karar verecek" dedi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >