Yeni Şafak yazarı Akif Emre hayatını kaybetti

​Yeni Şafak gazetesi yazarı Akif Emre hayatını kaybetti
​Yeni Şafak gazetesi yazarı Akif Emre hayatını kaybetti

Yeni Şafak yazarlarından Akif Emre, geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. 60 yaşındaki Emre, bir dönem Yeni Şafak'ın Genel Yayın Yönetmenliğini yapmıştı.

Yeni Şafak gazetesi yazarı Akif Emre, bu sabah geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

Emre'nin cenazesi, 24 Mayıs Çarşamba günü ikindi namazına müteakip Fatih Camii'nden kaldırılacak.

Akif Emre kimdir?

Akif Emre yayıncılığa Akabe yayınlarının İstanbul temsilciliğinde başladı. Bir dönem İnsan Yayınları'nın yayın yönetmenliğini yaptı. Yeni Şafak gazetesinin kurucuları arasında yer aldı ve genel yayın yönetmenliğini üstlendi.

Küre ve Klasik Yayınları'nın genel yayın yönetmenliğini ve Yeni Şafak gazetesinde köşe yazarlığı yapan Akif Emre, çok dilde yayın yapan bir haber portalı olan Dünya Bülteni'nin de genel yayın yönetmenliğini üstlendi.

Emre, 8 Mayıs'tan bu yana yayında olan Haberiyat isimli bir haber sitesinin yayın yönetmenliğini yapıyordu. Belgesel çalışmalarına yoğunlaşarak, Osmanlı şehirleri (Saraybosna, Mostar, Üsküp, Selanik 1,2, Kudüs1,2) ve Mimar Sinan (6 Bölüm) üzerine çalışmaları olan Emre, son olarak "Elvada Endülüs: Moriskolar" isimli beş bölümlük bir belgesel hazırlamıştı. Akif Emre, 2 erkek ve 1 kız çocuk babasıydı.

Ölüm haberinin ardından sosyal medyanın gündemine oturan Emre için, Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş başta olmak üzere birçok isim üzüntüsünü dile getirdi.

Değerli bir fikir adamı

Aziz dostumuz, değerli fikir adamı Akif Emre'yi kaybettik. Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun. Ailesine ve herkese başsağlığı dilerim

Aziz dostumuz, değerli fikir adamı Akif Emre'yi kaybettik. Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun. Ailesine ve herkese başsağlığı dilerim

Akif Emre bir fikir işçisi gibi ele aldığı konularda derinlik ve ince bir duyarlılık oluşturmaya çalıştı. Güzel bir kalem gibi yaşadı.

İddialı fikirlerin öfkeyle değil zarafetle ifade edilebileceğini, fikir namusunun kavgayla değil incelikle olabileceğini gösterdi Akif Emre. Çok değerli bir yazarımız

Cok değerli yazarımız, sevdiğimiz abimiz Akif Emre, az önce kalp krizi gecirdi ve hayatını kaybetti. Allah rahmet etsin. Çok üzgünüz.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >