Yeni sezonda Gülseren Budayıcıoğlu'nun bir eseri daha dizi oluyor

Psikiyatri Uzmanı Doktor Gülseren Budayıcıoğlu
Psikiyatri Uzmanı Doktor Gülseren Budayıcıoğlu

Ünlü psikiyatr Gülseren Budayıcıoğlu'nun kaleminden çıkıp ekrana uyarlanan eserlere bir yenisi daha ekleniyor. Merakla beklenen dizinin yeni sezonda ekrana gelmesi planlanıyor.

"Masumlar Apartmanı", "Kırmızı Oda", "Camdaki Kız" gibi romanları diziye uyarlanan Psikiyatri Uzmanı Doktor Gülseren Budayıcıoğlu’nun "Kral Kaybederse" isimli kitabının da diziye uyarlanacağı öğrenildi.

Budayıcıoğlu’nun Kral Kaybederse için Show TV ile anlaştığı belirtildi.

Yeni sezonda ekrana gelmesi planlanan dizinin kadrosu için görüşmeler sürerken, yapımcısının diğer dizilerde olduğu gibi yine OGM Pictures olacağı konuşuluyor.

Kral Kaybederse romanının konusu nedir?

Psikiyatrist Dr. Gülseren Budayıcıoğlu Kral Kaybederse romanında, doruklardan aşağı inmeyeceğini sanan bir avcının avına av olup yuvarlanışını, kendini sevilmeyeceğine inandırmış mutsuz bir kadının da trajik hayatı içinde avken nasıl avcı olduğunu anlatıyor.

  • Gülseren Budayıcıoğlu kimdir?
  • Gülseren Budayıcıoğlu 1947 yılında Ankara’da doğmuştur. 1966 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesini kazandı. Öğrenci iken TRT Ankara radyosunda ve televizyonunda kadrolu spiker ve sunucu olarak görev yaptı. Ankara’da serbest hekimlik yaptı.
  • Hastaları ile olan görüşmelerini kaleme aldığı Madalyonun İçi isimli kitabını çıkardı. 2005 yılında hastaların sosyal güvencelerini kullanarak Sağlık Bakanlığından ruhsatlı Ankara'nın ilk özel psikiyatri merkezini açtı. Madalyon psikiyatri merkezinde kendisi gibi başarılı hekimler ile çalıştı.
  • 2008 yılında Günahın Üç Rengi, Hayata Dön ve Kral Kaybederse isimli eserlerini yayınladı. 2013 yılında Madalyon Psikiyatr Merkezinin Levent Şubesini açtı. Kitaplarında yılların verdiği özel tecrübeleri herkesle paylaşmak adına kitaplar yayınladı.
  • Gülseren Budayıcıoğlu kitaplarıhangi dizilere uyarlandı?
  • Özcan Deniz ve Aslı Enver’in yer aldığı “İstanbullu Gelin” dizisi “Hayata Dön”; Demet Özdemir, İbrahim Çelikkol, Zuhal Gencer gibi isimlerin rol aldığı "Doğduğun Ev Kaderindir" dizisi “Camdaki Kız”; Binnur Kaya, Tülin Özen, Burak Sevinç, Meriç Aral, Halit Özgür Sarı, Gülçin Kültür Şahin, Sezin Bozacı, Baran Can Eraslan, Evrim Alasya, Salih Bademci, Hande Doğandemir ve Melisa Sözen gibi oyuncuların oynadığı “Kırmızı Oda” ve Birkan Sokullu, Farah Zeynep Abdullah, Ezgi Mola, Merve Dizdar, Alper Saldıran, Mert Asutay ve Açelya Devrim Yılhan'ın oynadığı "Masumlar Apartmanı" dizileri ise “Madalyonun İçi” isimli kitaplarından uyarlanmıştır.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >