Yeni Tony Montana belli oldu

Sinema tarihinin en ünlü gangster filmlerinden biri olan Scarface / Yaralı Yüz, üçüncü kez sinemada boy göstermeye hazırlanıyor. Al Pacino ile adını yeniden duyuran filmde bu kez Tony Montana rolünü Meksikalı ünlü oyuncu oynayacak.

Dünyaca ünlü gangster filmi yeniden çekiliyor. Howard Hawks tarafından 1932 yılında çekilen film, 1983 yılında bu kez ünlü yönetmen Brian DePalma tarafından beyazperdeye yeniden taşınmış, başrolünde ise Al Pacino oynamıştı.
Yeni Montana Diego Luna!
1983 yılında yeniden çekilen film ilk başlarda “ne gerek vardı” eleştirilerine neden olmuştu. Fakat film gösterime girdikten sonra oldukça ilgi çekmiş, birçok dalda Oscar adayı olmuş, başrol oyuncusu Al Pacino ile birlikte alınan bir yapım olmuştu. 

 Yeni Montana olarak karşımıza bu kez Diego Luna çıkacak. 37 yaşındaki Meksikalı oyuncu Diego Luna birçok filmde yan rollerde yer almış, son olarak Rogue One: Bir Star Wars Hikâyesi adlı filmde oynamıştı.

Son zamanlarda yapımın yeniden çekileceği konuşuluyordu. Yeni Yaralı Yüz projesinin bu üçüncü filmi için sürekli aksaklıklar yaşanıyor. Son olarak Antoine Fuqua yönetmenlikten çekildiğini açıkladı. Senaryo ise ülkemizde de en çok izlenen yapımlar arasında yer alan Ciddi Bir Adam, Aramızda Casus Var, İhtiyarlara Yer Yok, Büyük Lebowski, Sen Şarkılarını Söyle, Fargo gibi filmlerle tanınan Coen kardeşlere emanet edildi. 

 Yeni filmin 2018 Ağustos ayında vizyona girmesi bekleniyor. Filmin yönetmen adayları arasında David Mackenzie, Taylor Sheridan ve Peter Berg gibi isimler konuşuluyor. Yeni Scarface Miami yerine Los Angeles'te geçecek. Tony Montana ise eski filmlerde olduğu gibi Küba yerine Meksika'dan Amerika'ya geçecek.
Yeni Montana Diego Luna! 1983 yılında yeniden çekilen film ilk başlarda “ne gerek vardı” eleştirilerine neden olmuştu. Fakat film gösterime girdikten sonra oldukça ilgi çekmiş, birçok dalda Oscar adayı olmuş, başrol oyuncusu Al Pacino ile birlikte alınan bir yapım olmuştu. Yeni Montana olarak karşımıza bu kez Diego Luna çıkacak. 37 yaşındaki Meksikalı oyuncu Diego Luna birçok filmde yan rollerde yer almış, son olarak Rogue One: Bir Star Wars Hikâyesi adlı filmde oynamıştı. Son zamanlarda yapımın yeniden çekileceği konuşuluyordu. Yeni Yaralı Yüz projesinin bu üçüncü filmi için sürekli aksaklıklar yaşanıyor. Son olarak Antoine Fuqua yönetmenlikten çekildiğini açıkladı. Senaryo ise ülkemizde de en çok izlenen yapımlar arasında yer alan Ciddi Bir Adam, Aramızda Casus Var, İhtiyarlara Yer Yok, Büyük Lebowski, Sen Şarkılarını Söyle, Fargo gibi filmlerle tanınan Coen kardeşlere emanet edildi. Yeni filmin 2018 Ağustos ayında vizyona girmesi bekleniyor. Filmin yönetmen adayları arasında David Mackenzie, Taylor Sheridan ve Peter Berg gibi isimler konuşuluyor. Yeni Scarface Miami yerine Los Angeles'te geçecek. Tony Montana ise eski filmlerde olduğu gibi Küba yerine Meksika'dan Amerika'ya geçecek.
Geçmişte çok başarılı olmuştu
1932 yılında çekilen ilk filmin yönetmen koltuğunda Howard Hawks yer alıyordu. Scarface: the Shame of the Nation yahut The Shame of a Nation adlarıyla da bilinen film, Kara film (film-noir) olarak sınıflandırılsa da sinema tarihinin en iyi gangster filmlerinden biri olarak da nitelendiriliyor. . Filmde acımasız bir insan olan Antonio 'Tony' Camonte ' nin kurduğu çete ile yükselişi, çöküşü ve kızkardeşi ile olan tartışmalı ilişkisini anlatılmaktadır. "Yaralı Yüz", 1994 yılında Amerika Birleşik Devletleri Kongre Kütüphanesi tarafından "kültürel, tarihi ve estetik olarak önemli" filmler arasına seçilerek ABD Ulusal Film Arşivi'nde muhafaza edilmesine karar verilmiştir.

Suç ve Dram filmi kategorisinde kendine yer bulan 1983 yapımı Yaralı Yüz, ilk filmin serbest bir uyarlaması olarak senaryosu ünlü senarist Oliver Stone tarafından yazılmıştı. 1980'li yıllarda Miami'de, Kübalı bir mülteci olan Tony Montana'nın (Al Pacino), suç dünyasında yükselişini ve açgözlülüğünü anlatan 1983 yapımı film Türkiye'de 2 Aralık 1985'te yanlış bir tercümeyle Sicilyalı ismiyle vizyona girmişti. Sonradan düzeltilen bu hata o günlerde uzun süre konuşulmuştu. Tony Montana Kübalıdır ve filmin Sicilya ve İtalyan mafyalarla hiçbir bağlantısı yoktur.

Scarface / Yaralı Yüz 1984 Altın Küre Ödüllerinde üç dalda aday gösterilmiştir. Al Pacino, Tony Montana rolüyle en iyi aktör dalında; Steven Bauer, Manny Ray rolüyle en iyi yardımcı aktör dalında ve Giorgio Moroder en iyi müzik dalında aday gösterilmişti. Fakat hiç biri bu ödülü almayı başaramasa da film adından uzun bir süre söz ettirdi ve uzun bir süre de en iyi gangster filmleri arasında yer aldı. Film IMDb'de dünyanın gelmiş geçmiş en iyi 250 filmi arasında 112. sırada yer almaktadır.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >