Yeni yılın ilk dakikalarında doğan Asel bebek ırkçıların hedefi oldu

Asel bebek Avusturya'da ırkçıların hedefi oldu.
Asel bebek Avusturya'da ırkçıların hedefi oldu.

Avusturya’nın başkenti Viyana’da yeni yılın ilk dakikalarında dünyaya gelen Türk ailenin 'Asel' bebeği, sosyal medyada ırkçı bir nefretle karşılaştı.

Avusturya'nın başkenti Viyana’da Naime ve Alper Tamgaç çiftinin yeni yılın ilk dakikalarında dünyaya gelen ve ‘Asel’ adı verilen bebeğe yönelik ırkçıların sosyal medyadan yaptığı paylaşımlar mide bulandırdı.

Gazete Habertürk'ün haberine göre Avusturya medyasının “Yeni yılın ilk bebeği” haberlerine konu olan Asel bebek hakkında sosyal medyada “Umarım beşiğinde ölür”, “Sıradaki terörist doğdu”, “Bu pisliği derhal sınır dışı edin”, “Kadın kanser mi?”, “Neden başörtüsü takıyor?”, “Herhalde daha soğuk olamazdı”, “Ah gerçekten Viyanalı mı?” gibi ırkçı ve nefret içeren paylaşımlarda bulunuldu. Birçok sivil toplum kuruluşu, yeni doğmuş bir bebeği bile hedef alan ırkçılara sert tepki gösterdi.

Katolik kilisesinin yardım kuruluşu Caritas’ın Viyana Genel Sekreteri Klaus Schwertner, basına yaptığı açıklamada, “Hayatının ilk saatlerinde bu tatlı kız bebeğin inanılmaz boyutlarda acımasızlık ve nefret içiren yorum dalgasının hedefi olması kabul edilemez” açıklamasında bulundu. Schwertner, aynı zamanda sosyal medyada takipçilerine Tamgaç Ailesi’ne destek vermeleri çağrısında bulundu. Bu mesaj, 10 bin kişi tarafından paylaşıldı, 17 binden fazla da beğeni aldı.

Avusturya’da 2015 yılından beri ülkeye sığınan çoğunluğu Suriyeli, Iraklı ve Afgan 145 bin kişiye yönelik online nefret söylemine karşı kampanya yürütün Barbara Unterlechner, özellikle Müslümanlara yönelik basmakalıp fikirlerin sosyal medyada yayıldığını belirtiyor. Başbakan Sebastian Kurz, seçim kampanyasında, göçmenleri açıkça hedef almış ve sığınmacılara mali yardımları kaldırma sözü vermişti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >