Yeni yöntem, kanserin vücutta yayılmasını engelliyor

Barcelona Enstitüsündeki Biyotıp alanındaki bilim adamları, kanserin vücutta yayılmasını engelleyecek özel bir çözüm daha geliştirdi.

Kanser tedavisi için yıllardır farklı teknikler kullanan bilim adamları, son olarak kanser hücrelerinin vücutta yayılmasını engelleyebilecek özel bir çözüm geliştirdi. Konuyla ilgili olarak, Barcelona Enstitüsündeki Biyotıp alanında gerçekleştirilen çalışmalar, kanserli hücrelerin vücutta metastaz yapmasını önlüyor. Yani diğer bir değişle kanserli hücreler, vücuttaki diğer organlara zarar veremiyor.
Kanserli hücrenin besin desteği kesiliyor

                                    Geliştirilen bu yöntem, temelde kanserli hücrelerin besin desteğini ortadan kaldırıyor. Böylece zararlı hücreler vücuttaki diğer organlara sıçramıyor. Normalde vücut hücreleri bağlı olduğu dokudan ayrıldığında otomatik olarak parçalanır. Ancak kanser hücrelerinde bu durum tam tersi. Kanser hücresi bağlı olduğu dokudan ayrıldıktan sonra parçalanmıyor. Bunun aksine protein dizilimine ayak uyduruyor. Daha sonrasında ise hızlı bir şekilde yayılmaya devam ediyor.
Kanserli hücrenin besin desteği kesiliyor Geliştirilen bu yöntem, temelde kanserli hücrelerin besin desteğini ortadan kaldırıyor. Böylece zararlı hücreler vücuttaki diğer organlara sıçramıyor. Normalde vücut hücreleri bağlı olduğu dokudan ayrıldığında otomatik olarak parçalanır. Ancak kanser hücrelerinde bu durum tam tersi. Kanser hücresi bağlı olduğu dokudan ayrıldıktan sonra parçalanmıyor. Bunun aksine protein dizilimine ayak uyduruyor. Daha sonrasında ise hızlı bir şekilde yayılmaya devam ediyor.
Kanserli hücreler farklı organlara sıçrayamıyor

                                    Kanser hücrelerinin enerji elde edebildiği en büyük kaynak yağlar. İşte yeni geliştirilen çözüm de tam olarak burada fayda sağlıyor. Hücrenin yağa erişimini engelleyen bu yöntem, tümörün ilk bulunduğu dokuda kalarak büyümesini önlüyor. Şu anda bu yöntemde kanser hücrelerinin gelişimi yavaşlatılamamış olsa da, farklı organlara sıçraması engellenmiş durumda.
Kanserli hücreler farklı organlara sıçrayamıyor Kanser hücrelerinin enerji elde edebildiği en büyük kaynak yağlar. İşte yeni geliştirilen çözüm de tam olarak burada fayda sağlıyor. Hücrenin yağa erişimini engelleyen bu yöntem, tümörün ilk bulunduğu dokuda kalarak büyümesini önlüyor. Şu anda bu yöntemde kanser hücrelerinin gelişimi yavaşlatılamamış olsa da, farklı organlara sıçraması engellenmiş durumda.
Dört yıl sonra uygulanmaya başlanacak
Yeni yöntemle ilgili çalışmalar devam ediyor. Bilim adamları, bu yeni tedavinin dört yıl sonra insanlar üzerinde uygulanabileceğini ifade ediyor. Elbette bu süreçte kanserli hücrelerin küçültülmesiyle ilgili çalışmalar da hızla devam ettirilecek.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >