Yer aldığı hikayenin önüne geçmeyi başaran 6 dizi karakteri

Unutulmaz dizi karakterleri

Bazı roller öyle popüler olur ki zamanla yer aldıkları dizinin önüne geçiverirler. Artık o diziler, adlarıyla değil karakterlerin isimleriyle anılır olur.

Ülkemiz dizi sektörü konusunda dünyada öncü olan ülkelerden biri. Büyük bir pazara sahip olan sektörde, her sene en az 30 dizi yayına girer. Kimileri ismi bile duyulmadan biter kimileriyse efsaneler arasına yazılır.

Bir de karakterler vardır tabi; hikayeyi sevdiren, izlettiren. Ama biz sizlere klasik başrollerden bahsetmeyeceğiz, aksine yan rolde olmasına rağmen hikayenin bile önüne geçen karakterlerden bahsedeceğiz.

Aklınıza birileri muhakkak geliyordur. Hatta bu içerikte yer alan 6 isimden biri bile aklınızda yer alan olabilir:

Burhan Altıntop - Avrupa Yakası
Burhan öyle meşhur oldu ki, bir zaman sonra onu oynayan Engin Günaydın bile Burhan ismiyle tanınmaya başlandı. Kendine özgü hareketleri, tavırları ve tepkileriyle bir zaman sonra yan karakterden çıkıp başrol oluverdi.
Burhan Altıntop - Avrupa Yakası Burhan öyle meşhur oldu ki, bir zaman sonra onu oynayan Engin Günaydın bile Burhan ismiyle tanınmaya başlandı. Kendine özgü hareketleri, tavırları ve tepkileriyle bir zaman sonra yan karakterden çıkıp başrol oluverdi.
Büyük Hilmi - İşler Güçler
Büyük Hilmi, resmi görür ve Büyük Hilmi istediğini elde eder. Ahmet Kural ve Murat Cemcir'in canlandırdığı Metin ve Ali karakterinden bile üste çıkan bu rolün sözleri, bir zaman sonra aforizma bile olmaya başladı.
Büyük Hilmi - İşler Güçler Büyük Hilmi, resmi görür ve Büyük Hilmi istediğini elde eder. Ahmet Kural ve Murat Cemcir'in canlandırdığı Metin ve Ali karakterinden bile üste çıkan bu rolün sözleri, bir zaman sonra aforizma bile olmaya başladı.
Dayı - Ezel
Merhum sanatçı Tuncel Kurtiz'in oynadığı bu karakter, Ezel'in olduğu kadar seyircinin de akıl hocası olmuştu. Söylediği sözler o kadar doğal ve bizdendi ki bir zaman sonra o ne derse öyle davranmaya başlamıştık. Herkes onun yeğeniydi!
Dayı - Ezel Merhum sanatçı Tuncel Kurtiz'in oynadığı bu karakter, Ezel'in olduğu kadar seyircinin de akıl hocası olmuştu. Söylediği sözler o kadar doğal ve bizdendi ki bir zaman sonra o ne derse öyle davranmaya başlamıştık. Herkes onun yeğeniydi!
Eyşan - Ezel
Ezel ile başladık, Ezel ile devam edelim. Kötülük deyince akla gelen ilk isimlerden olan Eyşan, Ömer ve arkadaşlarına yaptığı kötülüklerle herkesin nefretini kazanmıştı. Hayatımıza soktuğu 'Eyşanlar ölmez' aforizmasını da unutmamak lazım. Ezel'in düğün gecesi Eyşan'dan aldığı intikamı unutmayanlar; tebrikler siz de bizdensiniz!
Eyşan - Ezel Ezel ile başladık, Ezel ile devam edelim. Kötülük deyince akla gelen ilk isimlerden olan Eyşan, Ömer ve arkadaşlarına yaptığı kötülüklerle herkesin nefretini kazanmıştı. Hayatımıza soktuğu 'Eyşanlar ölmez' aforizmasını da unutmamak lazım. Ezel'in düğün gecesi Eyşan'dan aldığı intikamı unutmayanlar; tebrikler siz de bizdensiniz!
Firdevs Yöreoğlu - Aşk-ı Memnu
'Sen Bihter Ziyagilsin aptallık etme' diyen, ismin bir marka olduğunu öğreten karakter. Kızının, damadının hatta üvey torununun bile hayatına etki eden Firdevs Yöreoğlu için ne desek az olur.
Firdevs Yöreoğlu - Aşk-ı Memnu 'Sen Bihter Ziyagilsin aptallık etme' diyen, ismin bir marka olduğunu öğreten karakter. Kızının, damadının hatta üvey torununun bile hayatına etki eden Firdevs Yöreoğlu için ne desek az olur.
Avni - Sihirli Annem 
Suzan'a bir türlü perileri gördüğünü ispat edememesi mi yoksa bu uğurda vermiş olduğu mücadelesi mi? Sihirli Annem deyince akla gelen ilk karakterdir kendisi. Ki rolü canlandıran Suat Sungur bile halen Avni olarak anılıp benimsenir.
Avni - Sihirli Annem Suzan'a bir türlü perileri gördüğünü ispat edememesi mi yoksa bu uğurda vermiş olduğu mücadelesi mi? Sihirli Annem deyince akla gelen ilk karakterdir kendisi. Ki rolü canlandıran Suat Sungur bile halen Avni olarak anılıp benimsenir.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >