Yerli COVID-19 aşısından iyi haber: Hiçbir yan etki görülmedi

Yerli aşının ilk gönüllü denemeleri tamamlandı
Yerli aşının ilk gönüllü denemeleri tamamlandı

Koronavirüs salgını için geliştirilen yerli aşı çalışmalarının devam ettiği Erciyes Üniversitesi'nde faz-1 çalışmaları kapsamında aşının uygulandığı gönüllülerde bir yan etki görülmedi.

Koronavirüsle mücadelede yerli aşı çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiği Erciyes Üniversitesi’nde (ERÜ), geliştirilen aşı faz-1 çalışmaları kapsamında geçtiğimiz günlerde gönüllülere uygulandı. ERÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, "Şu ana kadar aşı yapılan gönüllülerimizin durumu çok iyi. Hiçbir yan etki görülmedi" dedi.

"En kısa zamanda insanlarla buluşturmayı bekliyoruz"

Gönüllülerin durumunun iyi olduğunu belirten Çalış, “Hiçbir yan etki görülmedi. Çok sıkı takip ediyoruz. İnşallah faz-1’i daha önce de açıkladığımız gibi Ocak ayının ilk haftasında bitirmeyi planlıyoruz. En kısa zamanda milli aşımız milletimizde ve insanlıkla buluşmuş olur diye ümit ediyoruz. Faz-2’ye geçelim, faz-2’de başarılı olsun. Sonra faz-3 daha geniş kapsamlı olacak” diye konuştu.

"Ön yargıları yıkmamız gerekiyor"

  • Ekipten Dr. Ahmet İnal da, “İnsanlarımızda ‘ABD, Almanya yapamıyorsa biz yapamayız’ diye bir ön yargı var, hayır biz yapıyoruz. Çin aşısı, Alman aşısı, ABD aşısı diyoruz, bu Türk aşısı. Geliştirdiğimiz aşının gelişmiş ülkelerinkinden hiçbir farkı yok” diye konuştu.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >