Yerli otomobil fabrikası için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan onay çıktı

Yerli otomobil
Yerli otomobil

Yerli otomobillerin üretileceği Bursa Gemlik fabrikasının inşaatının başlaması için gerekli yasal düzenlemelerde sona yaklaşılıyor.

Geçen ay duyurulan Çevresel Etki Değerlendirmesi raporu olumlu sonuçlandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 'ÇED Yönetmenliği'nin 14.maddesi gereğince bakanlığımızca Çevresel Etki Değerlendirmesi olumlu' kararı verilmiştir açıklaması yapıldı.

Yerli otomobile ilişkin ayrıntılar netleşmeye devam ediyor. Bursa'nın Gemlikilçesine kurulacağı aylar önce kesinleşen fabrikanın inşaat sürecinin başlaması için şu anda gerekli adımlar atılıyor. Hatta en önemli ayrıntılardan biri olan ÇEDraporu olumlu sonuçlandı.

Aslında yerli otomobilin üretileceği fabrikaya dair Çevresel Etki Değerlendirme raporu geçen ay açıklanmıştı. Bununla birlikte fabrikanın yapım aşamalarıyla ilgili merak edilen bazı detaylar da şekillenmişti.

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu, yaptığı açıklamayla birlikte az önce de bahsettiğimiz üzere ÇED raporunun olumlu sonuçlandığını belirtti. Ayrıca Twitter hesabı üzerinden paylaşılan bilgiler, yıllık üretim kapasitesinin 175 bin adet olduğunu doğruluyor. Ayrıca tamamı %100 elektrikli 5 farklı modelin üretileceğini ve fabrikada toplamda 4 bin kişiye istihdam sağlanacağı bilgisine de yer veriliyor.

22 milyar TL yatırım

Yerli otomobiller için ilk üretimlerin 2022'de gerçekleşmesi planlanıyor.
Yerli otomobiller için ilk üretimlerin 2022'de gerçekleşmesi planlanıyor.

Üretim fabrikasının yanı sıra müşteriler için özel kampüsün de yer alacağı tesis aslında toplamda 22 milyar TL'lik yatırımla hayata geçirilecek. Geçen yıl sonunda tanıtılan C-SUV modeli ilk olarak üretilecek. Ancak daha sonrasında C Sedan, C-Hatchback, B-SUV ve C-MPV modellerinin üretilmesi planlanıyor. Her ne kadar ilk olarak 4 bin kişiye istihdam sağlanacak olsa da aslında kademeli bir şekilde bu sayı artacak. Daha önce de sıkça bahsettiğimiz gibi yerli otomobil için ilk üretimlerin 2022'de gerçekleşmesi planlanıyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >