Yerli otomobil projesinin operasyonlarının başına Sergio Rocha geçti

Yerli otomobil
Yerli otomobil

Daha önce Volkswagen ve General Motors gibi dev şirketlerde üst düzey yönetici olarak çalışan Sergio Rocha, Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nun operasyon ve üretimden sorumlu üst düzey yöneticisi olarak belirlendi.
Satın almadan ürün yönetimine kadar birçok farklı süreçte doğrudan ilgilenecek olan Rocha, tecrübesiyle yerli otomobil projesine ek güç katacak gibi görünüyor.
Gebze'deki Bilişim Vadisi'nde kurulacak olan yeni bir fabrikada üretileceği açıklanan yerli otomobille ilgili son detaylar haberimizde:

Yerli otomobille ilgili çalışmalar devam ediyor. İhtiyaçlara bağlı olarak farklı kasa tiplerinin sunulacağı belirtilen otomobil, tamamen elektrikli olacak ve otonom sürüş modunu destekleyecek. Yani veriler bilgiler bunları kapsıyor.

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu, otomobil dünyasının önemli isimlerinden SergioRocha'yı bünyesine kattı. Rocha, TOGG'da Operasyonlardan Sorumlu Üst Düzey Yönetici olarak belirlendi. Bu da aslında bir anlamda çalışmaların hız kazanacağı anlamı taşıyor.

Sergio Rocha, epey merak edilen bir isim. Hatta geçtiğimiz dönemlerde çalıştığı şirketlerle otomotiv endüstrisi tarafından yakından tanınıyor.

Sergio Rocha, Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nda Operasyonlardan Sorumlu Üst Düzey Yönetici olarak göreve başladı.
Sergio Rocha, Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nda Operasyonlardan Sorumlu Üst Düzey Yönetici olarak göreve başladı.

Sergio Rocha kimdir?

Sergio Rocha, daha önce Volkswagen'den General Motors'a kadar epey önemli otomobil şirketlerinde üst düzey yöneticilik yapmış deneyimli bir isim. Dolayısıyla Türkiye'nin yerli otomobiline de çok büyük katkı sağlayacağı ortada. Rocha'nın özellikle elektrikli araçlar konusunda tecrübeye sahip olduğunu belirtmek lazım.

Daha önce 5 yıl Volkswagen'de çalışmış olan isim, ardından Amerika'nın en önemli üreticilerinden biri olan General Motors'a transfer oldu. Rocha, GM'nin GüneyKoreoperasyonlarının başarıyla yürütülmesinde büyük rol oynadı.

Rocha, daha önce Volkswagen ve General Motors gibi otomobil üreticilerinde yöneticilik yapan bir isim.
Rocha, daha önce Volkswagen ve General Motors gibi otomobil üreticilerinde yöneticilik yapan bir isim.

Sergio Rocha neler yapacak?

Yerli otomobil projesinin operasyonel sürecinin tamamından sorumlu olan Rocha, aslında TürkiyeOtomobil Girişim Grubu'nda satın almadan, üretim sürecine, program yönetimine ve ürün planlamaya kadar epey farklı operasyonları yürütecek.

Bir yandan da yerli otomobille alakalı detay bilgiler de gelmeye devam ediyor. Son olarak Sabah Gazetesi Yazarı Ufuk Sandık, bugünkü yazısında 'tanıtım toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılması ve prototipi kullanması bekleniyor.' şeklinde açıklama yaptı.

Gebze'deki Bilişim Vadisi'nde kurulacak olan yeni bir fabrikada üretileceği açıklanan yerli otomobil için yatırım çalışmaları devam ediyor. Aslında bu bölgenin en önemli noktası ise Bursa. Zira Bursa Türkiye'nin otomobil sanayisinde büyük önem taşıyor ve Gebze ile Bursa Osmangazi Köprüsü ile birbirine bağlanıyor. Dolayısıyla konum da stratejik önem taşıyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >