Yerli otomobil Togg'un fiyatı ne kadar olacak?

TOGG’un C-SUV modeli
TOGG’un C-SUV modeli

Yerli otomobil Togg'un Gemlik’te bulunan tesisinin açılışı için geri sayım başladı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda gerçekleşecek açılışla birlikte Togg’un C-SUV modeli seri üretime tamamen açılışa hazır olacak. Mart 2023’te satışa çıkacak ilk elektrikli model C-SUV muhtemelen 900 bin TL civarında bir fiyatla satışa çıkacağı tahmin ediliyor. İlk elektrikli model C-SUV muhtemelen 300 km ve 500 km olmak üzere iki farklı versiyonla satılacak.

'Devrim'den 60 yıl sonra Yerli Otomobil girişimi Türkiye’nin otomobil üretme hayalinde önemli bir kilometre taşı geride kalıyor. 2018 yılında kurulan Togg’un Gemlik’te bulunan tesisi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda açılışı gerçekleşecek.

Hürriyet'in haberine göre; Bugüne kadar prototip atölyesinde üretilerek çeşitli yol testleri yapılan Togg’un C-SUV modeli seri üretime açılışla birlikte tamamen hazır olacak. Hemen ardından ise C-SUV yollara çıkmaya hazır olduğunu belgelemek üzere akredite test merkezlerine yollanacak.

900 bin TL civarı satışa sunulması bekleniyor

Mart 2023’te satışa çıkacak ilk elektrikli model C-SUV muhtemelen 300 km ve 500 km olmak üzere iki farklı versiyonla satışa sunulacak. Fiyatı daha uygun olan 300 km’lik versiyonun yüzde 10’luk ÖTV dilimine girmesiyle 900 bin TL civarında bir fiyatla satışa çıkacağı tahmin ediliyor. Bu rakam da Togg CEO’su Gürcan Karakaş’ın sık sık vurguladığı “Mevcut içten yanmalı C-SUV’larla rekabetçi bir fiyat olacak” sözlerini doğruluyor. Öte yandan, ortaya çıkan bu rakamın günümüz şartlarında hesaplandığı ve Togg C-SUV’un 2023’ün ilk çeyreğinde satışa çıkacağını hatırlatmakta fayda var.

2023'te 18 bin kişi sahip olabilecek

Togg’un üretimi kademeli olarak artacak. Bu kapsamda, satışa sunulacağı 2023 yılında 17 ila 18 bin adet C-SUV’un üretilip satışa çıkarılması planlanıyor. Togg’un deneme üretimlerinin sürdüğüne işaret eden Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, konuyla ilgili olarak “Şirketin 2023 yılı hedefi 17-18 bin araç üreterek piyasaya sürmek” bilgisini vermişti.

Togg’un ilk modeli Avrupa’da pazar payı hızla artan SUV gövde tipiyle piyasaya sunulacak. Böylece hem elektrikli olması hem de SUV gövde tipini taşımasıyla Avrupa pazarlarına iddialı bir giriş yapacak.

  • Togg'un özellikleri
  • 300 ve 500 km olmak üzere iki farklı versiyonla satışa çıkacak modelin bataryaları ise hızlı şarjla 30 dakikadan kısa sürede yüzde 80 dolabilecek.
  • Togg modelleri sadece bir otomobil olmayacak, 4 tekerlekli bir akıllı cihaz olarak kullanılacak. Yazılımıyla öne çıkacak Togg’lar internet alışverişi, ödeme, bağlantılı servisler gibi birçok önemli hizmeti kullanıcılarına sunacak.
  • İnce LED far tasarımı günümüzde otomobillerin en sık kullandığı tasarım olarak öne çıkıyor. Bu far tasarımı, ön tampon üzerinde aşağı doğru dikey uzanan gündüz LED’leriyle birlikte otomobile güçlü, agresif bir karakter çiziyor.
  • Siyah ve geniş ızgara üzerinde yer alan gri renkli lale motifleriyle Togg C-SUV Türk kültüründen de çizgiler taşıyor. Bu arada otomobil elektrikli olduğu için ızgarada hava boşlukları değil kamera ve sensörler bulunuyor.
  • Togg’un logosu Doğu ile Batı’nın buluşma, bugün ve geleceğin kesişme noktası olarak tarif ediliyor. Ayrıca yazılım dünyasının kodlama sembollerine selam gönderiyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >