Yerli otomobilde özel sektörün payı belli oldu

yerli otomobil
yerli otomobil

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Bilim, Sanayi Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'nün açıklamalarının ardından yerli otomobil projesinde özel sektörün katkısının %51 olacağı netleşti.

Birkaç hafta önce TÜSİAD tarafından düzenlenen Yüksek İstişare Konseyi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerli otomobil hakkında önemli açıklamalarda bulunmuş; Türkiye'den uluslararası ölçekte bir marka çıkması gerektiğini özellikle vurgulamıştı. Bu aşamadan sonra Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü de açıklama yaparak, yerli otomobilin iki yıl içinde yollara çıkacağını bildirdi.

Yerli otomobilin benzinliye ek olarak dizel ve elektrikli motor seçenekleri sunacağı da bilinen detaylar arasında.
Yerli otomobilin benzinliye ek olarak dizel ve elektrikli motor seçenekleri sunacağı da bilinen detaylar arasında.

Son olarak, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) de harekete geçerek yerli otomobilde %51 özel sektör, %49 devlet katkısı modeli üzerinde durulacağını bildirdi. Projenin özel sektör ayağında birden fazla şirket bulunacağı da detaylar arasında. Üstelik bu noktada %41 ile devletin özel sektöre öncülük etmesi bekleniyor. Yerli otomobil projesiyle ilgili yeni ayrıntıların 6 Haziran Salı günü düzenlenecek olan TOBB toplantısında netleşeceği belirtiliyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >