Yerli otomobilden sonra yerli elektrikli fayton: Hayvanlara eziyet edilmemeli

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, yerli olarak üretilen elektrikli faytonun direksiyonuna geçti.
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, yerli olarak üretilen elektrikli faytonun direksiyonuna geçti.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, İstanbul Park’ta yerli olarak üretilen elektrikli faytonun test sürüşünü gerçekleştirdi. Varank, atlı faytonların elektrikli alternatifinin bulunduğunu, hayvanlara eziyet edilmemesi bakımından elektrikli araçların kullanılması gerektiğini vurguladı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Bursa ve Denizli'de elektrikli araçlar üreten bir firmanın elektrikli faytonunu, geçmişte Formula 1 yarışlarına da ev sahipliği yapan Tuzla’daki İstanbul Park’ta test etti.

"Hayvanlara eziyet edilmemeli"

Varank, atlı faytonların elektrikli alternatifinin bulunduğunu, hayvanlara eziyet edilmemesi bakımından elektrikli araçların kullanılması gerektiğini vurguladı.

Yerli üreticilerin desteklenmesi gerektiğine işaret eden Varank, "Her ortamda yerli üretimin öneminden ve kullanımından bahsediyoruz. Ülkemizde üretilen ürünlerin yabancı ürünlere tercih edilmesini istiyoruz. Bu konuda aslında mevzuat da var. Yerli ürünlere fiyat avantajı uygulanması konusunda mevzuat şu anda zaten uygulamada." diye konuştu.

Varank, yerli ve milli olarak geliştirilen ürünlerle bir başarı hikayesi yazmak istediklerini vurgulayarak, "Burada da bir örneğini görmüş olduk. İnşallah böyle ürünler Türkiye'de kullanılır, hem vatandaşlarımızın hem de turistlerimizin faydasına sunulur." dedi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >