Yerli otomobilin yatırım bedeli belli oldu

Yerli otomobil için harcanan para oldu.
Yerli otomobil için harcanan para oldu.

Türkiye’nin ilk yerli otomobil projesi için gerçekleştirilen çalışmalar son sürat devam ederken herkesin merak ettiği sorular da bir bir cevap buluyor…

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, teknik ve mali analizler konusunda yapılan çalışmaların sona ermek üzere olduğunu ifade ederek kurulacak şirketin CEO’sunun da yakın zaman içerisinde belli olacağını söyledi. Özlü, “Küresel çapta başarılı olmuş 3 kişi arasında CEO seçilecek” dedi. Bakan Özlü ayrıca yerli otomobilin orta sınıf (C) platformda olacağını ve 5 farklı kasa tipinden oluşacağını belirterek, ön görülen yatırım tutarının ise 3 milyar dolar hesaplandığını açıkladı.

29 milyar dolarlık ihracatımız var!

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü sözlerine şöyle devam etti: “Türkiye’deki sektörlere baktığımızda otomobil sektörü çok başarılı bir sektör. 29 milyar dolara yakın bir ihracatımız oldu. Her 2 dakikada bir otomobil üretiliyor. Bu rakamlara ticari araçlar dahil değil. Sadece otomotivden bahsediyoruz. Artık Türkiye’nin kendine ait bir tasarım ve marka ortaya koymasını gerektiriyor. Bundan sonraki aşamadan Türkiye bir marka oluşturmalı ve dünya pazarlarında yer almalı. Şunu ifade edeyim, dünyada bu sektör 35-40 yılda bir dönüşüm yaşadı.”

Özlü ayrıca kalite ve fiyat bakımından muadillerinden daha iyi bir ürünle karşılaşacağımızın da altını çizdi…

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >