Yeryüzü Doktorları Gazze'de iftar ve sahur dağıtımı yapıyor

Yeryüzü Doktorları
Yeryüzü Doktorları

Gazze'deki Yeryüzü Doktorları ekibi Refah'ta bulunan mülteci kamplarında 1000 kişilik sıcak yemek dağıtımı yaparak iftar ve sahur programları gerçekleştirdi.

Gazze'deki Yeryüzü Doktorları ekibi Refah'ta bulunan mülteci kamplarında 1000 kişilik sıcak yemek dağıtımı yaparak iftar ve sahur programları gerçekleştirdi.

Yeryüzü Doktorları, Ramazan ayının başlaması ve bölgedeki açlık durumunun kritik olması sebebiyle, 22 tondan oluşan 880 paket un ile birlikte konserve, makarna, yağ, su, şeker gibi temel gıdadan oluşan 1000 adet koli hazırladı. Gazze’nin kuzeyinde ve patlamaların başladığı Refah’ta 1000 kişilik sıcak yemek dağıtımının yanında gıda kolilerinin dağıtımı da gerçekleştirildi.

Ramazan ayının bereketini uzak olan coğrafyalara taşımak için “Hayat Kurtarılmaya Aç” Beslenme Sağlığı Kampayası başlatan ve 27 ülkede ihtiyaç sahiplerine gıda yardımı yapan dernek, bu kapsamda Gazze’deki sağlık ekibi hastanede görev yaparken ekibin diğer üyeleri Refah’ta kurulan mülteci kamplarında iftar ve sahur sofraları hazırlayarak Gazzelilere moral vermeye çalışıyor.

Gazze’de son durum ne?

Saldırıların 172. gününde ve her geçen gün şiddetini artırdığı Gazze’de halk yaşam mücadelesi vermeye devam ediyor. Saldırılarda 32 bin 333 Filistinli öldü, 74 bin 694 kişi de yaralandı. 7 Ekim'den bu yana nüfusun yaklaşık yüzde 85'ini oluşturan 2 milyona yakın insan Gazze’de birden çok kez yerinden edildi. Milyonlarca kişi Refah’a sığınmak durumunda kaldı.

2015 yılından beri akredite olan ve bölgeye sağlık hizmeti veren Yeryüzü Doktorları’nın Gazze’nin şehir merkezinde bulunan kliniği 7 Ekim’de başlayan saldırılar sonucu tamamen yıkıldı. Ablukanın başlamasıyla tahliye edilen ve kimsenin bulunmadığı klinik yaşanan son saldırılarla birlikte yerle bir oldu.

Tahliye ile birlikte Gazze’nin güneyinde hizmet vermeye devam eden Yeryüzü Doktorları ekibi, Kuveyt ve El Aksa Hastanesinde sağlık çalışmalarını sürdürüyor. Kuzey Gazze’de de imkanlar elverdikçe mobil sağlık hizmetlerini gerçekleştiriyor. Ayrıca Gazze içindeki tıbbi ve sarf malzeme stoğunun azalması sebebiyle Mısır’dan tedarik edilen tıbbi ve yardım malzemeleri sürekli olarak Refah Sınır Kapısı üzerinden derneğin Gazze’deki ekibine ulaştırıyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >