Yeşilçam'ın usta ismi Sezer Sezin vefat etti

​Yeşilçam'ın usta ismi Sezer Sezin vefat etti
​Yeşilçam'ın usta ismi Sezer Sezin vefat etti

Yeşilçam'da Şoför Nebahat rolüyle tanınan sanatçı Sezer Sezin, hayatını kaybetti.

Yeşilçam'da Şoför Nebahat rolüyle tanınan sanatçı Sezer Sezin, bu sabah itibariyle hayatını kaybetti.

1929 doğumlu olan sanatçı Sezer Sezin, 2014 yılından beri tedavi görüyordu.

Yaşlılığa bağlı enfeksiyon tedavisi gören sanatçı Türk sinemasında "Şoför Nebahat" rolüyle bütünleşmişti.

Sezer Sezin kimdir?

25 Ekim 1929 tarihinde İstanbul, Eyüp'de doğdu. Gerçek adı Mesrure Sezer'dir. İlkokul ve ortaokulu Eyüp'de okudu. Ortaokuldan sonra tahsil hayatına devam etmedi. Küçük yaşta tiyatroya ilgi duymaya başladı. Bale dersleri aldı.

1940 yılında Eminönü Halkevi Tiyatrosu ile başladığı tiyatro kariyerine; 1944 yılında "Hürriyet Apartmanı" filmiyle sinemaya başladı.

1949 yılında Ömer Lütfi Akad'ın yönettiği "Vurun Kahpeye" filmiyle tanındı. Yine Lütfi Akad'ın yönettiği 1952 yılında "Tahir ile Zühre" ve "Arzu ile Kamber" adlı filmlerde oynadı. Bu filmlerin çekimleri 6 ay süre ile Bağdat'ta yapılırken başrolü paylaştığı Kenan Artun ile 1952 yılında evlendi.

1960 yılında yönetmenliğini Metin Erksan'ın yaptığı "Şoför Nebahat" filminde canlandırdığı karakter çok beğenilince 1964 ve 1965 yıllarında 2 devam filmi yapıldı. Uzun bir süre kendisine Sezer Sezin yerine "Şoför Nebahat" dendi.

1962 yılında çekilen "Üç Tekerlekli Bisiklet" filmi ile 1965 yılında "İzmir Film Festivali"'nde "En Başarılı Kadın Oyuncu" ödülünü alarak ilk ödülünü kazandı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >