Yeşilin Maviye Sarıldığı Şehir 'Giresun'

Doğu Karadeniz'in incisi Giresun.

Karadeniz'in tek adasına sahip, dünya fındık üretiminin neredeyse %70'inin gerçekleştiği, mavi ve yeşille çevrili Giresun'u özlemek bir başka derlerdi de inanmazdım. Biraz klişe olacak ancak Karadeniz'de bulunan en güzel yaylalara, göllerle çevrili dağlara sahiptir. Doğu Karadeniz'in yeşili, maviye aşık edeni ve mistik sisli havaların Giresun'u...
En uzun yaşayan insanlar Giresun'da

                                    
                                    
                                    
                                    Giresun'un havasından mı suyundan mı yoksa yemeklerinden mi bilinmez ancak Türkiye'nin en uzun yaşayan insanları Giresun'da.
En uzun yaşayan insanlar Giresun'da Giresun'un havasından mı suyundan mı yoksa yemeklerinden mi bilinmez ancak Türkiye'nin en uzun yaşayan insanları Giresun'da.
Yeşile doyamamak

                                    
                                    
                                    
                                    Giresun denilince akla gelen tek renk var o da yeşil. Yeşilin 50 tonunu ağzınız açık izleyebilirsiniz. Kesinlikle tabiat parklarına gitmeli, ağaçların arasında kaybolmalısınız. Yedideğirmenler Tabiat Parkı örneklerin başında geliyor. Değirmenleri ile ünlü şelaleleri de meşhur.
Yeşile doyamamak Giresun denilince akla gelen tek renk var o da yeşil. Yeşilin 50 tonunu ağzınız açık izleyebilirsiniz. Kesinlikle tabiat parklarına gitmeli, ağaçların arasında kaybolmalısınız. Yedideğirmenler Tabiat Parkı örneklerin başında geliyor. Değirmenleri ile ünlü şelaleleri de meşhur.
Yeşil ve HUZUR!

                                    
                                    
                                    
                                    Giresun'un en huzurlu yerlerinden biri Bektaş Yaylası'dır. Giresun'un muhteşem güzelliklerdeki yaylaları arasında yer alır.
Yeşil ve HUZUR! Giresun'un en huzurlu yerlerinden biri Bektaş Yaylası'dır. Giresun'un muhteşem güzelliklerdeki yaylaları arasında yer alır.
Sherlock Holmes vs Bal

                                    
                                    
                                    
                                    1800 metre yükseklikte yaylalarda yetişen dağgülü bitkisinden üretilen ve Sherlock Holmes Gölge Oyunları filminin hikayesini oluşturan dünyaca ünlü meşhur deli bal Giresun'dan... Filmin hikayesini hatırladınız mı?
Sherlock Holmes vs Bal 1800 metre yükseklikte yaylalarda yetişen dağgülü bitkisinden üretilen ve Sherlock Holmes Gölge Oyunları filminin hikayesini oluşturan dünyaca ünlü meşhur deli bal Giresun'dan... Filmin hikayesini hatırladınız mı?
Karadeniz'de yüzmek mi?

                                    
                                    
                                    
                                    Yaylalarda serin havanın tadını çıkarıp, yaz tatilinin 'kızgın kumlardan serin sulara' kısmını gerçekleştirebileceğiniz plajları da var Giresun'un.


Yer: Delikli Taş
Karadeniz'de yüzmek mi? Yaylalarda serin havanın tadını çıkarıp, yaz tatilinin 'kızgın kumlardan serin sulara' kısmını gerçekleştirebileceğiniz plajları da var Giresun'un. Yer: Delikli Taş
Benzer mi benzer

                                    
                                    
                                    
                                    İlk bakışta Türkiye haritasını andıran, doğanın bizlere en güzel hediyelerinden biri olan Şahinkayası, el değmemiş bitki örtüsüyle hem gözlerimize hem de gönüllerimize dokunuyor.
Benzer mi benzer İlk bakışta Türkiye haritasını andıran, doğanın bizlere en güzel hediyelerinden biri olan Şahinkayası, el değmemiş bitki örtüsüyle hem gözlerimize hem de gönüllerimize dokunuyor.
Kliplerde, dizi ve filmlerde gördüğümüz o köprü Giresun'da

                                    
                                    
                                    
                                    Karadeniz'in en eski taş köprüsü olan Ezedin Köprüsü ziyaretçi akınına uğruyor. Ne fotoğraflar çekilir üstünde, kıyısında, köşesinde siz düşünün...
Kliplerde, dizi ve filmlerde gördüğümüz o köprü Giresun'da Karadeniz'in en eski taş köprüsü olan Ezedin Köprüsü ziyaretçi akınına uğruyor. Ne fotoğraflar çekilir üstünde, kıyısında, köşesinde siz düşünün...
Giresun'da birçok mitolojik hikaye var

                                    
                                    
                                    
                                    Kaynanasından kaçarken dua edip kayaya dönüşen gelindir, Gelin Kayası. Hep bir kaynanadan kaçma hep bir kovalama olmaz mı zaten? :)
Giresun'da birçok mitolojik hikaye var Kaynanasından kaçarken dua edip kayaya dönüşen gelindir, Gelin Kayası. Hep bir kaynanadan kaçma hep bir kovalama olmaz mı zaten? :)
Mitolojik hikayelere başlamışken...

                                    
                                    
                                    
                                    Herkül'ün altın postu aramak için geldiği ve amazon savaşçı kadınların yaşadığı, Karadeniz'in tek adasında mitolojik yolculuğa kim hayır diyebilir ki?
Mitolojik hikayelere başlamışken... Herkül'ün altın postu aramak için geldiği ve amazon savaşçı kadınların yaşadığı, Karadeniz'in tek adasında mitolojik yolculuğa kim hayır diyebilir ki?
Tabi ki FINDIK!

                                    
                                    
                                    
                                    Fındık üretiminde dünyanın başkenti neresi diye sorsalar 'Giresun' cevabını veremeyecek bir kişi bile yoktur. Değil mi?
Tabi ki FINDIK! Fındık üretiminde dünyanın başkenti neresi diye sorsalar 'Giresun' cevabını veremeyecek bir kişi bile yoktur. Değil mi?
Açıkhava müzesi tadında

                                    
                                    
                                    
                                    Pontus Kralı zamanında inşa edilen Giresun Kalesi, aynı zamanda panoramik şehir manzarasının tadını çıkarabileceğiniz bir başka mesire alanıdır.<o:p></o:p>
Açıkhava müzesi tadında Pontus Kralı zamanında inşa edilen Giresun Kalesi, aynı zamanda panoramik şehir manzarasının tadını çıkarabileceğiniz bir başka mesire alanıdır.<o:p></o:p>
Müze demişken...

                                    
                                    
                                    
                                    Köklü bir tarihe ve kültüre sahip Giresun, Karadeniz'in açık hava müzesidir.
Müze demişken... Köklü bir tarihe ve kültüre sahip Giresun, Karadeniz'in açık hava müzesidir.
'Hadi canım!' dediğinizi duyar gibiyim...

                                    
                                    
                                    
                                    Dünya'nın Çin Seddi'nden sonra koruma amaçlı yapılmış 2. Seddi olan Hacı Abdullah Duvarı (6500 metre) 1610 yılında inşa edilmiştir. Açık hava müzesi demiştim...
'Hadi canım!' dediğinizi duyar gibiyim... Dünya'nın Çin Seddi'nden sonra koruma amaçlı yapılmış 2. Seddi olan Hacı Abdullah Duvarı (6500 metre) 1610 yılında inşa edilmiştir. Açık hava müzesi demiştim...
Her şey doğal, her şey

                                    
                                    
                                    
                                    Türkiye'nin en büyük oyma manastırı kabul edilen Meryem Ana Manastırı'nda 32 oda ve 4. katında da kilise mevcuttur.
Her şey doğal, her şey Türkiye'nin en büyük oyma manastırı kabul edilen Meryem Ana Manastırı'nda 32 oda ve 4. katında da kilise mevcuttur.
Görsel şölen resmen, trekking yapanlar yaşadı

                                    
                                    
                                    
                                    Aynı zamanda trekking merkezi sayılan Karagöl Dağları, Giresun'un 2. büyük dağıdır. Aygır Gölü, Karagöl, Bağırsak, Camlı, Sağrak Gölleri de muhteşem manzaralar eşliğinde trekking yapabileceğiniz alanlardandır. Saatlerce bu görüntüyü izleyebilirim sanırım.
Görsel şölen resmen, trekking yapanlar yaşadı Aynı zamanda trekking merkezi sayılan Karagöl Dağları, Giresun'un 2. büyük dağıdır. Aygır Gölü, Karagöl, Bağırsak, Camlı, Sağrak Gölleri de muhteşem manzaralar eşliğinde trekking yapabileceğiniz alanlardandır. Saatlerce bu görüntüyü izleyebilirim sanırım.
Şelale var mı şelale?

                                    
                                    
                                    
                                    Karadeniz'in yeni turizm destinasyonu Kuzulan Şelalesi Tabiat Parkı içinde yer alan Mavi Göl'de sodalı su ve travertenler birleşiyor. Her şey sağlık için...
Şelale var mı şelale? Karadeniz'in yeni turizm destinasyonu Kuzulan Şelalesi Tabiat Parkı içinde yer alan Mavi Göl'de sodalı su ve travertenler birleşiyor. Her şey sağlık için...
Giresun yemekleri derim başka da bir şey demem!

                                    
                                    
                                    
                                    Giresun'un meşhur yemeklerini tatmak için bile koşarak gitmek gerekir. Fasulye diblesi, pancar sarması, mısır ekmeği, ısırgan çorbası, galdirik turşusu, sakarca, hamsi pilavı/böreği yöre lezzetlerinin bazıları. Aklıma geldikçe yutkunuyorum...
Giresun yemekleri derim başka da bir şey demem! Giresun'un meşhur yemeklerini tatmak için bile koşarak gitmek gerekir. Fasulye diblesi, pancar sarması, mısır ekmeği, ısırgan çorbası, galdirik turşusu, sakarca, hamsi pilavı/böreği yöre lezzetlerinin bazıları. Aklıma geldikçe yutkunuyorum...
Yaylalaaarrrrr yaylalaaaarrr

                                    
                                    
                                    
                                    Kümbet Yaylası'nı farklı bir açıdan izlemek, oksijenin her tonuyla karşılaşmak ister misiniz?
Yaylalaaarrrrr yaylalaaaarrr Kümbet Yaylası'nı farklı bir açıdan izlemek, oksijenin her tonuyla karşılaşmak ister misiniz?
Önemli olan Oksijen!

                                    
                                    
                                    
                                    Dünya Sağlık Örgütü'nün (WHO) raporuna göre Türkiye'de havası en temiz şehirdir Giresun.
Önemli olan Oksijen! Dünya Sağlık Örgütü'nün (WHO) raporuna göre Türkiye'de havası en temiz şehirdir Giresun.
Alpler de neymiş?

                                    Şu anı yaşamak için Alplere gitmeye gerek yok. Giresun'da 1800 metrede bulunan Koç Kayası Yaylası'ndaki Birun Kümbet Dağ Evi size 'Alpler de neymiş?' dedirttirecek bir doğal güzelliğe sahip.
Alpler de neymiş? Şu anı yaşamak için Alplere gitmeye gerek yok. Giresun'da 1800 metrede bulunan Koç Kayası Yaylası'ndaki Birun Kümbet Dağ Evi size 'Alpler de neymiş?' dedirttirecek bir doğal güzelliğe sahip.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >