Yetim öğrenciler için bir okul daha hizmete açıldı

Babuselam kampında yaşayan çocuklar için anaokulu inşa edildi.
Babuselam kampında yaşayan çocuklar için anaokulu inşa edildi.

Suriye'deki iç savaşın ilk yılında Türkiye sınırına yakın bir bölgede kurulan Babuselam kampında, İHH İnsani Yardım Vakfı, 3,4 ve 5 yaşlarında yetim 90 çocuğun eğitim görebileceği bir anaokulu inşaatını tamamlayarak bugün hizmete açtı.

Suriye’nin Azez kentine bağlı Babuselam kampında yetim öğrenciler için yeni bir anaokulu inşa eden İHH İnsani Yardım Vakfı okulu hizmete açtı.

Savaşın ilk yılında Türkiye sınırına yakın bölgede kurulan Babuselam kampında 3,4 ve 5 yaşlarında yetim 90 çocuğun eğitim görebileceği bir anaokulun açılışı bugün gerçekleştirildi. Bu anaokulu kamptaki ilk anaokulu olma özelliğini taşıyor.

Okulda 90 çocuk eğitim görecek.
Okulda 90 çocuk eğitim görecek.

Kampta yaklaşık 9,500 kişinin yaşadığını ifade eden Suriye İHH Yetim biriminden sorumlu Ghassan Kenco; “Bu kampımızda 125 yetim aile bulunmaktadır. Bizler bu ailelerin çocuklarının tüm eğitim masraflarını ve diğer temel ihtiyaçlarını karşılamak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu çocuklarımız babalarını veya annelerini savaş esnasında kaybeden yetimlerimiz. Burada 5 bayan öğretmenimiz görev yapacak. Bu öğretmenlerimizin giderleri vakfımız tarafından karşılanıyor. Bizler bu yeni anaokulumuzla çocuklar hem eğlenecek hem de öğrenecekler. Böylelikle savaşın kötü hatıralarını bir nebze olsa dahi unutmuş olacaklar.” dedi.

Babuselam kampında yaklaşık 9500 kişi yaşıyor.
Babuselam kampında yaklaşık 9500 kişi yaşıyor.

İlk defa okulla tanışan minik çocuklara çeşitli hediyeler ve kırtasiye malzemesi dağıtıldı. Yüzleri boyanan yetim miniklerin mutlulukları gözlerinde okunuyordu.

Okulda 5 öğretmen görev alacak.
Okulda 5 öğretmen görev alacak.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >