Yetim Vakfı'ndan Filistinli ihtiyaç sahipleri için yardım seferberliği

Yetim Vakfı çocuklar için 'Filistin’e Acil Yardım' seferberliği başlattı.
Yetim Vakfı çocuklar için 'Filistin’e Acil Yardım' seferberliği başlattı.

Yetim Vakfı, İsrail'in saldırılarından dolayı evlerinden çıkamayan Filistinli ihtiyaç sahibi aileler ve yetim çocuklar için yardım seferberliği başlattı. Vakıf, hayırseverlerin kısa mesajla destek verebileceği ve Filistin'de bir yetim çocuğun sponsorluğunu üstlenmek isteyenlerin vakfın internet adresinden başvuru formu doldurabileceğini açıkladı. Yardım kampanyasıyla toplanacak olan bağışlar, Gazze'de gıda, su, tıbbi yardım, hijyen malzemeleri ve diğer temel ihtiyaçlar için kullanılacak.

Yetim Vakfı, İsrail'in saldırıları nedeniyle evlerinden çıkamayan Filistinli ihtiyaç sahibi aileler ve yetim çocuklar için yardım seferberliği başlattı.

Vakıftan yapılan açıklamada, "Filistin'e Acil Yardım" adı altında başlatılan seferberliğe herkesin dilediği ölçüde katkıda bulunabileceği duyuruldu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Yetim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yılmaz, Gazze Şeridi'nde yaşanan son çatışmaların, binlerce insanın evini terk etmek zorunda kalmasına, onlarca Filistinlinin canından olmasına ve yüzlercesinin de yaralanmasına yol açtığını söyledi.

"Travma yaşamayan çocuk neredeyse yok"

Yılmaz, saldırılar sonrası bölgede acil insani yardım ihtiyacının katbekat arttığını vurgulayarak, "Birçok aile ve özellikle de çocuklar, zor şartlar altında ölümle yaşam arasındaki ince bir çizgide, son derece zor bir süreçten geçiyor. Bölgede İsrail soykırım suçları işliyor. Sivil hedefler, ambulans ve okullar hedef alınıyor. Şu anda Gazze'de yapılan vahşi bombardıman neticesinde travma yaşamayan çocuk neredeyse yok." değerlendirmesinde bulundu.

Murat Yılmaz, başlattıkları yardım kampanyasına yapılacak bağışların, Gazze'de gıda, su, tıbbi yardım, hijyen malzemeleri ve diğer temel ihtiyaçlar için kullanılacağını ifade etti.

Açıklamada, Yetim Vakfının başlattığı seferberliğe hayırseverlerin kısa mesajla destek verebileceği, ayrıca Filistin'de bir yetim çocuğun sponsorluğunu üstlenmek isteyenlerin vakfın internet adresinden başvuru formu doldurabileceği duyuruldu.

  • Yetim Vakfı’nın başlattığı seferberliğe kısa mesajla destek vermek mümkün. Filistin için “Yardım” yazıp 8868’e göndererek 70 ₺ bağışta bulunabilirsiniz. Ayrıca Filistin’den bir yetim çocuğun sponsorluğunu üstelenmek isteyenler 'yetimvakfi' internet adresinden “sponsorluk başvuru formu”nu doldurarak işlem yapabilir.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >