Yetkililer uyardı: Film çekimi için üretilmiş sahte paralar piyasada

Hollywood filmlerinde kullanılan sahte 20 ve 100 dolarlık banknotlar piyasaya sızdı.
Hollywood filmlerinde kullanılan sahte 20 ve 100 dolarlık banknotlar piyasaya sızdı.

Florida Keys bölgesinde, Hollywood filmlerinde kullanılan sahte 20 ve 100 dolarlık banknotların piyasaya sızdığı ortaya çıktı. Yetkililer, banknotların gerçek parayla kolayca karıştırılabileceğini belirterek işletmeler ve vatandaşlara “Paraları dikkatle kontrol edin” çağrısı yaptı.

ABD’nin Florida Keys bölgesinde, film çekimlerinde kullanılan sahte banknotların piyasaya sızdığı bildirildi. Monroe County Şerif Ofisi, özellikle Lower Keys ve Key West çevresinde çok sayıda sahte 100 dolarlık banknota rastlandığını açıkladı.

Yetkililer, banknotların üzerinde “Sadece sinema çekimleri içindir” ibaresinin bulunduğunu ancak yüzeysel bakıldığında gerçek paradan ayırt edilmesinin zor olabileceğini belirtti.

Şerif Ofisi, bölge sakinlerine ve işletmelere uyarıda bulunarak, “Elinize geçen veya verdiğiniz parayı dikkatle kontrol edin. Lütfen bu uyarıyı başkalarıyla paylaşın.” ifadelerine yer verdi.

Monroe County Şerif Ofisi, olayla ilgili ayrıntılı açıklama taleplerine henüz yanıt vermedi.

Daha önce de uyarı yapılmıştı

Key West Polis Departmanı da Eylül ayında benzer bir uyarı yayınlamıştı. O dönem, film ekipleri için üretilmiş sahte 20 dolarlık banknotların dolaşıma girdiği belirtilmişti.

Departman, o açıklamasında şu ifadeleri kullanmıştı:

  • “Yirmilik banknotları kontrol edin! Film çekimleri için kullanılan sahte paralar piyasada dolaşıyor olabilir. Üzerlerinde ‘for motion picture purposes’ (film yapımı içindir) yazıyor. Yüzeysel bakınca fark etmek zor. Ayrıca Andrew Jackson portresinin yüzünde hafif bir gülümseme varsa bu da ayırt edici bir işarettir.”

Uyarı, bölgedeki bir işletme sahibinin kasasında sahte para bulunması üzerine yapılmıştı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >