Yılan tarafından ısırılan Aref Ghafouri, durumu hakkında konuştu

Aref Ghafouri
Aref Ghafouri

Gösterilerinde kullandığı kobra yılanı tarafından ısırılan illüzyonist Aref Ghafouri, durumu hakkında açıklamalarda bulundu.

Gösterilerinde kullandığı 'kobra' cinsi yılan tarafından ısırılan, Türkiye'de serumu olmadığı için özel uçakla Mısır'a götürülen illüzyonist Aref Ghafouri'nin tedavisine, başkent Kahire'deki Kahire Üniversitesi'ne bağlı Qasr El Eyni Hospital'da başlanmıştı.

Aref Ghafouri
Aref Ghafouri
Aref Ghafouri'nin yılan tarafından ısırılan sağ kolu
Aref Ghafouri'nin yılan tarafından ısırılan sağ kolu

Kendisini ısıran yılanın Mısır, Suriye ve Suudi Arabistan’da doğada yaşadığını söyleyen Aref, “Fransa ve Suudi Arabistan’da da panzehir üretiliyordu. Son üç senedir bu yılanın panzehri dünyada sadece Mısır’da var. Mısır’da da çok az bulunuyor. Sağlık Bakanlığı'nın emriyle her hasta için dört tüp alabiliyorlar. 24 tüp toplamak için şu an panzehir yapılıyor” dedi.

Vücudunun bazı bölgelerini hissetmediğini belirten Aref, "Dün yüzümde, gözümde ve boğazımda his kayıpları vardı. Panzehir verilmeye başlandıktan sonra azaldı. Şu anda ayaklarımda ve sokulan elimde his kaybı var” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür etti

Mısır’a getirilmesi ile ilgili olarak başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Dışişleri Bakanı ve Sağlık Bakanı’nın kendisine yardımcı olduğunu belirterek, yetkililere teşekkür eden Ghafouri, özellikle eski Konya Milletvekili Mustafa Kabakçı’ya şükranlarını iletti.

Aref Ghafouri kimdir?

Aref Ghafouri
Aref Ghafouri

18 Aralık 1989 tarihinde İran‘nın Urmiye şehrinde doğmuştur. Azerbaycan Türkü’dür. 11 yaşında iken amcasının ona gösteri yapmak için bir ampul kırıp yemesi, onun gösteri dünyasına girmesini sağladı. 18 yaşında bir sınav ile Türkiye’ye gelmeye karar verdi. İstanbul Teknik Üniversitesini kazandı.

Anadili gibi Türkçe konuşmayı 7 ay gibi kısa bir sürede öğrendi. Ortadoğu Teknik Üniversitesine geçme kararı alarak yeni adresi olan Ankara’ya doğru yol aldı. Geçiş yaptığı Ortadoğu Teknik Üniversitesinde Endüstriyel Tasarım bölümünü kazandı.

Ankara‘daki yaşantısında hem okuluna hem de mentalizme oldukça zaman ayıran Aref, zaman zaman Ankara’da yaptığı gösteriler ile de mentalizm alanındaki tecrübelerini geliştirmiş oldu. Tüm bu gelişmeler neticesinde kendini hazır hissettiği bir anda Yetenek Sizsiniz Türkiye yarışmasına katılma kararı aldı. Yarışmadan elde ettiği ikincilik ile kısa zamanda şöhreti yakaladı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >