Yıldırım: "Kurtuluş Savaşı’nda Gazi’nin dediği gibi ya istiklal, ya ölüm"

Başbakan Binali Yıldırım: " Milletimiz şunu bilsin ki bu terör örgütlerine topyekün savaş açtık. Kurtuluş Savaşı’nda Gazi’nin dediği gibi ya istiklal, ya ölüm. 79 milyonun kardeşliğine, birliğine kast eden bu alçaklara her türlü hak ettikleri cevabı vereceğiz"

Başbakan Binali Yıldırım, Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov'la ortak basın toplantısı düzenledi.

Başbakan Yıldırım, yaptığı açıklamada, "Bu sabah erken saatlerde Cizre polis merkezine alçak PKK terör örgütünün kalleş saldırısı sonucu hayatını kaybeden 11 şehidimiz, polis kardeşimiz var. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Yaralılarımız var, çok sayıda, tedavi altında, onlara da acil şifalar diliyorum." ifadelerini kullandı. Binali Yıldırım konuşması sözlerini şöyle sürdürdü:

"Terör örgütü ne yaparsa yapsın, canımızı yakabilir, şehitlerimiz olabilir, ancak şehitlerimizi bağrımıza basacağız. Kalleş terör örgütünü sevindirmeyeceğiz. Hiçbir terör örgütü Türkiye Cumhuriyeti'ni esir alamaz. Bu terör örgütlerine topyekün savaş açtık. Kurtuluş Savaşı'nda Gazi'nin dediği gibi 'ya istiklal ya ölüm' ve 79 milyonun kardeşliğine kast eden bu alçaklara her türlü hak ettikleri cevabı vereceğiz."

"2023 Hedeflerimiz için yılmadan çalışacağız"

"Bugün dünyanın gıptayla izlediği büyük bir eseri tamamlayıp milletimizin hizmetine sunarken kalleş terör örgütü bildik icraatlarını yapmaktan geri durmuyor. Milletimizin geleceği için, 2023 hedeflerimiz için yılmadan çalışacağız, eserler ortaya koyacağız. Bir yandan da bu ülkenin başına bela olan bu terör örgütünü de çökerteceğiz. Yapacakları hiçbir alçak girişim bizim kardeşliğimizi bozmayacak. Bu mücadelede bizi asla yıldırmayacak."

Vize muafiyeti ve geri kabul anlaşması
Türkiye ile AB arasında vize muafiyeti anlaşması hakkında Başbakan Yıldırım, "Ekim ayı sonunda yürürlüğe girmesi beklenen vize serbestisi ve geri kabul anlaşmasının sonuçlandırılması hayati bir öneme sahiptir. Bu anlaşmaların bir şekilde yapılamaması halinde mülteci sorunu artık Türkiye'nin sınırları içerisinde değil, bütün Avrupa'yı da ilgilendirecek bir sorun haline dönüşecektir." şeklinde konuştu.




Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >