Yıldız Holding borçlarını yapılandırıyor

Yıldız Holding
Yıldız Holding

Yıldız Holding'in toplam borcu olan 8.5 milyar doların 6.5 milyar dolarını 8 yıl vadeye yayarak tekrar yapılandıracağı bildirildi.

Gıda devi Ülker, borçlarını yeniden yapılandırmak için bankalarla görüşme halinde olduğu geçen aylarda açıklamıştı. Reuters'ın haberine göre; Yıldız Holding'in 8.5 milyar dolar borcunun 6.5 milyar dolarının 8 yıl vadeye bölünerek yapılandırılacağını açıklandı.

Kaynaklar vadenin 4+4 yıl olacağını ve 4 yılın sonunda finansal test yapılacağını belirterek, yapılandırmayla ilgili işlemin 1-2 hafta içinde sonuçlanmasını beklediklerini söyledi.

Yıldız Holding, Şubat ayında bankalara olan borçlarını yeniden yapılandırması kapsamında bankalarla görüşmeye başlamış, Yapı Kredi Bankası da Yıldız Holding'in kredi kullanım stratejilerindeki değişiklik doğrultusunda düzenlenecek sendikasyon kredisi için "yetkilendirilmiş lider düzenleyici banka" olarak seçildiğini açıklamıştı.

Süreç nasıl işleyecek?

Sürecin nasıl ilerlediğine ilişkin Reuters'ın sorusunu yanıtlayan konuya yakın bir kaynak, "Yıldız Holding kredisinde vade 4+4 şeklinde olacak, toplam 8.5 milyar dolarlık borç var ama bunun 6.5 milyar dolarlık kısmı yapılandırılıyor" dedi.

Yıldız Holding
Yıldız Holding

Aynı kaynak, içeriden ve dışarıdan şirketlerden "çok çok ciddi" teminatlar alındığını vurgularken, "4 yılın sonunda borç seviyesinde gelinmesi istenen bir nokta var ondan sonra daha sürdürülebilir olacak, büyük ihtimalle bu hafta işlemin sonuçlanması bekleniyor" diye konuştu.

Finansal test gerçekleştirilecek

Konuya yakın bir diğer kaynak da, "Dört yılın sonunda finansal test yapılacak, içeride şirkete ait hemen hemen tüm gayrimenkuller teminat olarak alınıyor, yurtdışındaki şirketlerden de ciddi teminatlar alınıyor" açıklamasında bulundu.

İşlemin en geç bir ya da iki hafta içinde tamamlanmasının bekleniyor.

  • Yıldız Holding, yüzde 100 iştiraki konumundaki Pladis Foods üzerinden Ülker Bisküvi'de hisse sahibi. Pladis ise Ülker Bisküvi'de yüzde 51 hissedar konumunda bulunuyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >