Yıldız Kenter son yolculuğuna uğurlanıyor

Yıldız Kenter'in cenazesi 'Kenter Tiyatrosu'na getirildi.
Yıldız Kenter'in cenazesi 'Kenter Tiyatrosu'na getirildi.

Akciğer rahatsızlığı nedeniyle fenalaşarak hastaneye kaldırılan ve tüm çabalara rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybeden usta oyuncu Yıldız Kenter son yolculuğuna uğurlanıyor. Kenter için ilk tören 'Kenter Tiyatrosu'nda' düzenleniyor.

Usta oyuncu Yıldız Kenter akciğer rahatsızlığı nedeniyle fenalaşarak hastaneye kaldırılmıştı. Ancak tüm müdahalelere rağmen 91 yaşındaki usta oyuncu kurtarılmadı.

Kenter için oyuncunun adını taşıyan 'Kenter Tiyatrosu'nda' tören düzenleniyor.

Yıldız Kenter için 'Kenter Tiyatrosu'nda' cenaze töreni düzenleniyor.
Yıldız Kenter için 'Kenter Tiyatrosu'nda' cenaze töreni düzenleniyor.

Törene çok sayıda sanatçı katıldı

Pazar günü tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Yıldız Kenter, bugün son yolculuğuna uğurlanıyor. Kenter Tiyatrosu'ndaki cenaze törenine katılan ünlü isimler arasında olan Nevra Serezli usta oyuncu ile ilgili düşüncelerini dile getirerek, ''Tiyatronun temel taşlarından biri. Ben gözümü açtım, Yıldız ve Müşfik Kenter ile tanıştım. 1963 senesinden beri her oyununu izledim. Beraber İngiltere'de bir oyun oynama şerefine nail oldum. Her zaman çok hayranlıkla izlediğim bir sanatçıydı. İyi bir usta ve hocam da oldu bir sene. Bazı insanlar var ya hani onlar hiçbir zaman gitmezmiş gibi düşünülür. Yıldız hocamın gidişi böyle çok şok etti beni.

Çünkü o hep vardır. Hep bu tiyatroda şu perde açılacaktır. Biz de arkaya kulise gidip onu öpeceğiz ve kutlayacağız. O da bizi karşılayacak gibi geliyor. Bu son yıllarda çok fazla değer kaybettik'' ifadelerini kullandı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >