Yıllar yılı doğru olduğuna inandırıldığımız 7 yanlış bilgi

Yapılan araştırmalar, şehir efsanelerine inanmanın ne kadarda yanlış olduğunu gözler önüne serdi.

Uzun yıllar boyu birçok şeyi sorgulamadan kabul ettik. Büyüklerimiz ne söylerse doğru olarak düşündük. Ancak yıllarca doğru bildiğimiz şeylerin aslında gerçek olmadığını yeni yeni öğreniyoruz. İşte size yanlış bildiğimiz 7 bilgi;

(Kaynak: brightside.me)

Vitamin değil sebze
Yıllar yılı vitamin tabletlerinin sağlıklı olduğu söylenirdi. Ancak vitamin yerine sebze ya da meyve tüketmek en sağlıklısı.
Vitamin değil sebze Yıllar yılı vitamin tabletlerinin sağlıklı olduğu söylenirdi. Ancak vitamin yerine sebze ya da meyve tüketmek en sağlıklısı.
Tercih etmemek de fayda var
Uzun yıllar antibakteriyel jellerin sabundan daha sağlıklı olduğuna inandık durduk.
Tercih etmemek de fayda var Uzun yıllar antibakteriyel jellerin sabundan daha sağlıklı olduğuna inandık durduk.
Araştırmalar ortaya çıkardı
Monosodyum glutamat; doğal olarak en fazla ortaya çıkan esansiyel olmayan amino asitlerden biri olan glutamik asidin sodyum tuzudur. (wikipedia).

Bu maddenin baş dönmesine, mide bulantısına sebep olduğu iddia ediliyordu. Ancak yapılan araştırmalar bu durumun gerçek olmadığını ortaya koydu.
Araştırmalar ortaya çıkardı Monosodyum glutamat; doğal olarak en fazla ortaya çıkan esansiyel olmayan amino asitlerden biri olan glutamik asidin sodyum tuzudur. (wikipedia). Bu maddenin baş dönmesine, mide bulantısına sebep olduğu iddia ediliyordu. Ancak yapılan araştırmalar bu durumun gerçek olmadığını ortaya koydu.
Dengeli beslenmek şart
Yalnızca meyve ve sebze yemenin sağlıklı olduğu düşünülürdü. Diyet yapacaksanız; meyve, sebze, karbonhidrat ve proteini sofranızdan eksik etmeyin.
Dengeli beslenmek şart Yalnızca meyve ve sebze yemenin sağlıklı olduğu düşünülürdü. Diyet yapacaksanız; meyve, sebze, karbonhidrat ve proteini sofranızdan eksik etmeyin.
Sertifika isteyin
Pazarlarda organik diye satılan ürünlerin aslında organik olmadığını biliyor muydunuz? Organik gıda alacaksanız muhakkak sertifikasının olup olmadığına bakın.
Sertifika isteyin Pazarlarda organik diye satılan ürünlerin aslında organik olmadığını biliyor muydunuz? Organik gıda alacaksanız muhakkak sertifikasının olup olmadığına bakın.
Her mutfakta var
Bir zamanlar mikrodalga fırınlara 'öcü' gözüyle bakılırdı.
Her mutfakta var Bir zamanlar mikrodalga fırınlara 'öcü' gözüyle bakılırdı.
Sağlıklı beslenin
Yalnızca light ürünlerin tüketilmesinin doğru olmadığı yapılan araştırmalarla kanıtlandı.
Sağlıklı beslenin Yalnızca light ürünlerin tüketilmesinin doğru olmadığı yapılan araştırmalarla kanıtlandı.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >