Yıllarca vitrininizde duran vazonun 3000 yıllık bir tarihi eser olduğunu öğrenirseniz ne yapardınız?

Şans eseri bulunan tarihi eserler
Şans eseri bulunan tarihi eserler

Bu haberi okuduktan sonra etrafınıza daha dikkatli bakacaksınız. Çünkü her an yeni bir tarihi eser keşfedebilirsiniz.

Yıllar yılı evinizin bir köşesinde ya da bahçenizde duran eşyanın tarihi eser olduğunu öğrenseydiniz çok şaşırmaz mıydınız? İşte şans eseri keşfedilen 8 tarihi eser;

Karaciğer kavanozu

                                    Evinizin bir köşesinde duran kavanozun içinde Mısır döneminde yaşayan bir kişinin organlarının olduğunu düşünmek bile ürpertici değil mi? 20 yıl boyunca bahçede duran kavanoz şans eseri bir misafirin dikkatini çekti. Uzmanlar tarafından yapılan araştırmada kavanozun içinde 3.000 yıl önce Mısır'da yaşayan bir insanın karaciğerinin bulunduğu ortaya çıktı.
Karaciğer kavanozu Evinizin bir köşesinde duran kavanozun içinde Mısır döneminde yaşayan bir kişinin organlarının olduğunu düşünmek bile ürpertici değil mi? 20 yıl boyunca bahçede duran kavanoz şans eseri bir misafirin dikkatini çekti. Uzmanlar tarafından yapılan araştırmada kavanozun içinde 3.000 yıl önce Mısır'da yaşayan bir insanın karaciğerinin bulunduğu ortaya çıktı.
Yıllarca kaderine tek edildi

                                    İngiltere'de yaşayan ve geçimini hurda işleriyle sağlayan bir adam topladığı eşyalar arasında sıra dışı bir kupa fark etti. Kupayı satmayan ve bir kenarda yıllarca saklayan adam ölünce eşyaları torununa kaldı. Torunu kalan bu kupanın gizemli olduğunu fark etti ve onu bir müze görevlisine gösterdi. Yapılan incelemeler sonunda kupanın MÖ 3. ila 4. yüzyıldan kaldığı ortaya çıktı. Kupanın eski Pers İmparatorluğu'ndan günümüze kadar geldiği biliniyor.
Yıllarca kaderine tek edildi İngiltere'de yaşayan ve geçimini hurda işleriyle sağlayan bir adam topladığı eşyalar arasında sıra dışı bir kupa fark etti. Kupayı satmayan ve bir kenarda yıllarca saklayan adam ölünce eşyaları torununa kaldı. Torunu kalan bu kupanın gizemli olduğunu fark etti ve onu bir müze görevlisine gösterdi. Yapılan incelemeler sonunda kupanın MÖ 3. ila 4. yüzyıldan kaldığı ortaya çıktı. Kupanın eski Pers İmparatorluğu'ndan günümüze kadar geldiği biliniyor.
Bin yıllık kase

                                    2007 yılında New York'ta yaşayan yaşlı çift evlerine yakın bir yerde satış yapan bir kişiyi fark etti. Çift, yere açtığı sergide birçok eski eşya satan adamdan beyaz bir kase satın aldı. Yıllarca evlerinin salonunda duran kase, bir misafirin dikkatini çekti. Yapılan araştırmalar sonucunda kasenin bin yıllık bir Çin eseri olduğu ortaya çıktı.
Bin yıllık kase 2007 yılında New York'ta yaşayan yaşlı çift evlerine yakın bir yerde satış yapan bir kişiyi fark etti. Çift, yere açtığı sergide birçok eski eşya satan adamdan beyaz bir kase satın aldı. Yıllarca evlerinin salonunda duran kase, bir misafirin dikkatini çekti. Yapılan araştırmalar sonucunda kasenin bin yıllık bir Çin eseri olduğu ortaya çıktı.
Taksi parasını denkleştiremeyince!

                                    1950'li yıllarda bir adam bindiği taksinin ücretini ödeyemeyince, şoföre eski bir kavanoz uzattı. Kavanozun son derece değerli olduğunu taksiciye anlattı ve adamı ikna etti. Şoför aldığı kavanozu bir müzeye götürdü ve elinde çok kıymetli bir eser taşıdığını öğrendi.
Taksi parasını denkleştiremeyince! 1950'li yıllarda bir adam bindiği taksinin ücretini ödeyemeyince, şoföre eski bir kavanoz uzattı. Kavanozun son derece değerli olduğunu taksiciye anlattı ve adamı ikna etti. Şoför aldığı kavanozu bir müzeye götürdü ve elinde çok kıymetli bir eser taşıdığını öğrendi.
Kuşların su içtiği sanat eseri

                                    Ray Taylor isimli bir adam bahçesinde kuşların su içtiği seramiğin kıymetli bir eser olduğunu öğrenince çok şaşırdı. Yaşlı adam, eseri müzeye teslim ettiğinde gerçeği öğrendi. Söz konusu seramik Roma İmparatorluğu'nda günümüze ulaşmış.
Kuşların su içtiği sanat eseri Ray Taylor isimli bir adam bahçesinde kuşların su içtiği seramiğin kıymetli bir eser olduğunu öğrenince çok şaşırdı. Yaşlı adam, eseri müzeye teslim ettiğinde gerçeği öğrendi. Söz konusu seramik Roma İmparatorluğu'nda günümüze ulaşmış.
60 poundluk tarihi eser

                                    İngiltere'nin Leicester şehrindeki bir bahçe satışında ilginç bir eşya satışa çıkarıldı. Bahçe taşı diye satışa sunulan eser bir müşterinin dikkatini çekti. 60 pounda satılan eserin 5. yüzyıldan kaldığı öğrenildi.
60 poundluk tarihi eser İngiltere'nin Leicester şehrindeki bir bahçe satışında ilginç bir eşya satışa çıkarıldı. Bahçe taşı diye satışa sunulan eser bir müşterinin dikkatini çekti. 60 pounda satılan eserin 5. yüzyıldan kaldığı öğrenildi.
4 yaşındaki kızın keşfi

                                    1950'de dört yaşındaki kız çocuğu, ailesinin Sri Lanka'da aldığı evde bir tarihi eser buldu. Eserin MÖ 400 ila MS 1000 yılları arasından günümüze ulaştığı tahmin ediliyor.
4 yaşındaki kızın keşfi 1950'de dört yaşındaki kız çocuğu, ailesinin Sri Lanka'da aldığı evde bir tarihi eser buldu. Eserin MÖ 400 ila MS 1000 yılları arasından günümüze ulaştığı tahmin ediliyor.
Saray bahçesinde 500 kiloluk saksı

                                    2016 yılında Blenheim Sarayı'nın bahçesindeki çiçek saksısı, bir antikacının dikkatini çekti. 550 kilo ağırlığındaki saksı üzerinde yapılan incelemeler sonucunda eserin en az iki bin yıllık olduğu ortaya çıktı.
(Yararlanılan kaynak: listverse.com)
Saray bahçesinde 500 kiloluk saksı 2016 yılında Blenheim Sarayı'nın bahçesindeki çiçek saksısı, bir antikacının dikkatini çekti. 550 kilo ağırlığındaki saksı üzerinde yapılan incelemeler sonucunda eserin en az iki bin yıllık olduğu ortaya çıktı. (Yararlanılan kaynak: listverse.com)
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >