Yıllık gelirinize göre dünyada kaçıncı sırada olduğunuzu merak ediyor musunuz?

Global Rich List adlı site yıllık gelirinize göre dünya genelindeki zenginlik sıralamasında kaçıncı olduğunuzu gösteriyor

Sürekli dünya ekonomisine yön veren büyük şirketler ve iş adamlarıyla ilgili haberlere tanık oluyoruz. Peki biz elde ettiğimiz gelirlerle dünya zenginlik sıralamasında kaçıncı sıradayız? Global Rich List adlı site, size bunun cevabını bir kaç saniye içerisinde veriyor.



Siteye girdiğinizde karşınıza sade bir arayüz çıkıyor. Sol kısımdaki 'income' yazılı kısma tıkladığınızda önce 'select location'dan Türk Lirası'nın olduğu bölümü (Turkey yazarsanız direkt olarak çıkıyor) işaretlemeniz gerekiyor. Ardından da alt bölüme yıllık kazancınızı rakamlarla yazmanız gerekiyor. Son olarak en alt kısımda bulunan 'show my results' yani sonuçlarımı göster butonuna tıkladığınızda dünyada kaçıncı sırada olduğunuz karşınıza çıkacaktır.



Sitenin asıl amacı Pakistan ve Endonezya gibi gelişmemiş ülkelerde çalışan insanları yaşadığı zorlukları göstermek. Sonuçları gördükten sonra farenizi aşağı doğru kaydırdığınızda sizin 1 saatlik, yıllık ve aylık kazancınız ile Endonezya'da çalışan doktorlar ile laborantların kazançları karşılaştırılıyor. Örneğin aylık geliri 2000 TL civarı olan biri Pakistan'da 120 doktor ile eşit bir gelire sahip oluyor. Siteye buradan ulaşabilirsiniz.



Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >