Yılmaz Özdil, Nutuk'u geçti: 2500 TL'ye 'Atatürk' kitabı satacak

Yılmaz Özdil, yazdığı Atatürk kitabının özel serisinin satış fiyatını 2500 lira olarak belirledi.
Yılmaz Özdil, yazdığı Atatürk kitabının özel serisinin satış fiyatını 2500 lira olarak belirledi.

Sözcü Gazetesi yazarı Yılmaz Özdil, Atatürk'ün ismini kullanarak eşi görülmemiş bir prim kampanyasına imza attı. Kırmızı Kedi Yayınevi'yle birlikte çıkardıkları Mustafa Kemal kitabının, 1881 adet basılan özel serisinin satış fiyatını 2500 lira olarak belirlediler. Kitabın satış fiyatının Atatürk'ün kendi yazdığı eseri 'Nutuk'tan pahalı olması sosyal medya üzerinde bir hayli tepki aldı.

Atatürk hakkında yazdığı türlü kitaplar sayesinde büyük bir satış rakamına ulaşan ve milyonlarca lira para kaldıran Yılmaz Özdil ve birlikte çalıştığı Kırmızı Kedi Yayınevi, 'özel seri' adı altında 1881 adet basılan Özdil'e ait 'Atatürk' kitabını adedi 2.500 liradan satılmak üzere basıldığını duyurdu.

Yayınevinin bu duyurusundan sonra sosyal medyada, Atatürk'ün ismini kullanarak kendi ceplerini dolduran kişiler özelinde Yılmaz Özdil ve muadili yazarlara büyük tepki geldi.

Atatürk kitabının yazar Yılmaz Özdil.
Atatürk kitabının yazar Yılmaz Özdil.

İstismarda bir adım daha ileri giden yayınevi, kitabın satışa çıkış saati olarak Mustafa Kemal Atatürk'ün hayatını kaybettiği saat olan 09.05'i belirledi.

İşte sosyal medyadan gelen tepkiler

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >