Yine en fazla İstanbul'da: İllere göre haftalık vaka sayıları açıklandı

Arşiv
Arşiv

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, illere göre haftalık vaka sayılarını açıkladı. Buna göre İstanbul, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale ve Kocaeli en çok COVID-19 vakası görülen iller oldu. En az vaka görülen beş il ise, Şırnak, Şanlıurfa, Mardin, Siirt ve Van oldu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 24-30 Nisan tarihleri arasında her 100 bin kişide görülen vaka sayılarının yer aldığı haritayı sosyal medya hesabından paylaştı.

İllerimizde bir haftada 100.000 nüfusa karşılık gelen vaka sayısını gösteren insidans haritasının güncel halini ekte bulabilirsiniz. Tedbir ve kısıtlamalar bu haritayı her gecen gün daha iyi bir tabloya çevirecek. pic.twitter.com/UKZ20FVX9R

Vaka sayısı en yüksek olan il İstanbul

Haftalık koronavirüs vaka sayısı her 100 bin kişide İstanbul'da 532, Ankara'da 361, İzmir'de 223 oldu.

Günlük vakada en yüksek il İstanbul olurken, Kırklareli 498, Tekirdağ 489, Çanakkale 439, Kocaeli 437 ile en yüksel iller arasında yer alıyor.

Vaka sayısı en az olan 5 il

Haftalık verilere göre Şırnak, Şanlıurfa, Mardin, Siirt ve Van 100 bin kişide en az COVID-19 vakası görülen iller oldu.

  • Türkiye'de 'tam kapanma'uygulamasına geçildi
  • 29 Nisan Perşembe gününden 17 Mayıs'a kadar tam kapanma uygulanacak.
  • 3 hafta sürecek tam kapanma süreci için alınan kararlar şöyle;
  • -29 Nisan 2021 Perşembe akşamı saat 19.00'dan başlayıp, 17 Mayıs 2021 Pazartesi sabah 05.00'e kadar sürecek şekilde tam kapanmaya geçiliyor.
  • -Şehirler arası seyahatlerin tamamı izne tabi olacak ve şehirler arası toplu taşıma araçları yüzde 50 kapasiteyle çalışabilecek.
  • -Konaklama tesislerindeki rezervasyonlar, sokağa çıkma ve şehirlerarası seyahat kısıtlamaları için istisna teşkil etmeyecek.
  • -Anaokulu, kreş, 8'inci ve 12'nci sınıflar dahil, tüm kurumlarda yüz yüze eğitime ara verilecek, tüm sınavlar ertelenecek.
  • -Zincir marketler pazar günleri kapalı olacak, diğer günlerde belirlenen saatlerde hizmet vermeyi sürdürecek.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >