“Yok, artık daha neler! Zeytinin de reçeli mi olur?” şaşkınlığını yaşatacak inanılmaz bir lezzet

Zeytin reçeli.
Zeytin reçeli.

Doğası ve iklimiyle insanın içini ısıtan Ege’den leziz olduğu kadar da farklı bir lezzet ‘zeytin reçeli…’

Birçoğunuz ilk kez duyuyor olabilir ancak Egeliler için zeytin reçeli ayrı bir yere sahip…

İlginç reçeller kültür oluşturuyor
Zeytinden reçel yapıldığını ilk kez mi duyuyorsunuz? Güzel coğrafyamızda yetişen nice ürünün hem turşusu hem de reçeli yapılıyor. Bu bakımdan zeytinin dışında Antep fıstığı, patlıcan, acı biber ve nanenin de reçeli yapılıyor.
İlginç reçeller kültür oluşturuyor Zeytinden reçel yapıldığını ilk kez mi duyuyorsunuz? Güzel coğrafyamızda yetişen nice ürünün hem turşusu hem de reçeli yapılıyor. Bu bakımdan zeytinin dışında Antep fıstığı, patlıcan, acı biber ve nanenin de reçeli yapılıyor.
Evde yapabilirsiniz
Son dönemde süt reçeli gibi zeytin reçeli de tatlıseverlerin dikkatini çekmeye başladı. Mayhoş tada sahip olan bu reçeli evde yapabileceğiniz gibi hazır olarak da satın alabilirsiniz.
Evde yapabilirsiniz Son dönemde süt reçeli gibi zeytin reçeli de tatlıseverlerin dikkatini çekmeye başladı. Mayhoş tada sahip olan bu reçeli evde yapabileceğiniz gibi hazır olarak da satın alabilirsiniz.
Ev yapımı zeytin reçeli tarifi;
Malzemeler;300 gram yeşil kokteyl dolgu zeytin1 adet portakal veya limon kabuğu rendesi300 gram toz şeker5-6 adet karanfilYarım limonun suyu
Tuzu gidermek ve haşlamak için su
Ev yapımı zeytin reçeli tarifi; Malzemeler;300 gram yeşil kokteyl dolgu zeytin1 adet portakal veya limon kabuğu rendesi300 gram toz şeker5-6 adet karanfilYarım limonun suyu Tuzu gidermek ve haşlamak için su
Leziz bir tatlı
Yapılışı;Zeytinlerin içerisindeki turşular dikkatlice çıkartılır. Ekşiliğin ve tuzluluğun giderilmesi için zeytinler bol suyla yıkanır. Zeytinler yaklaşık iki saat soğuk suda bekletilir. Ardından zeytinler tuzlarından arınıncaya kadar kaynatılır.


Zeytin tuzundan arındırılırken diğer tarafta şerbet hazırlanır. Toz şeker tencereye konur. Şekerin üzerini geçecek kadar su konulur ve kaynamaya bırakılır. Şerbet kaynadıktan sonra zeytinler ilave edilir. Ardından tencereye portakal dilimleri eklenir. Son olarak tencereye karanfiller konur. Orta ateşte karışım reçel kıvamını alana kadar ara ara karıştırılarak pişirilir. Yarım limon sıkılır bir-iki taşım kaynatılır ve ocaktan alınır. 
(Tarif: kolaylezzet.com)
Leziz bir tatlı Yapılışı;Zeytinlerin içerisindeki turşular dikkatlice çıkartılır. Ekşiliğin ve tuzluluğun giderilmesi için zeytinler bol suyla yıkanır. Zeytinler yaklaşık iki saat soğuk suda bekletilir. Ardından zeytinler tuzlarından arınıncaya kadar kaynatılır. Zeytin tuzundan arındırılırken diğer tarafta şerbet hazırlanır. Toz şeker tencereye konur. Şekerin üzerini geçecek kadar su konulur ve kaynamaya bırakılır. Şerbet kaynadıktan sonra zeytinler ilave edilir. Ardından tencereye portakal dilimleri eklenir. Son olarak tencereye karanfiller konur. Orta ateşte karışım reçel kıvamını alana kadar ara ara karıştırılarak pişirilir. Yarım limon sıkılır bir-iki taşım kaynatılır ve ocaktan alınır. (Tarif: kolaylezzet.com)
Afiyet olsun
Afiyet olsun
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >