Yönetmen Todd Phillips son noktayı koydu: Joker 2 çekilecek mi?

Joker filminin başrolü Joaquin Phoenix
Joker filminin başrolü Joaquin Phoenix

Gişe hasılatı ile rekor kırıp sinema tarihine adını altın harflerle yazdıran Joker filminin ardından beğenenler 'Joker 2 çekilecek mi?' diye merak etmeye başladı. Joker'in ikinci filmin 'başrolü kim olacak?' 'Batman'i Bradley Cooper mı oynayacak?' gibi bu yılın parlayan filmi Joker ile ilgili soruları yönetmen Todd Phillips cevapladı.

Joker'in 18 yaş sınırlı film olarak milyar dolar kulübüne hızlı girişinin ardından yeni iddialar da gündeme getirdi. 'Joker 2 çekilecek mi?' Joaquin Phoenix’in başrolde yer aldığı 'Joker'in ikinci filmde başrol kim olacak?' gibi merak edilenler Todd Phillips'in IndieWire'a yaptığı açıklama ile son buldu.

Todd Phillips ve Joaquin Phoenix
Todd Phillips ve Joaquin Phoenix

"Şuan mümkün değil çünkü anlaşma yok"

48 yaşındaki yönetmen "Joker 2’ye dair ihtimalleri Joaquin Phoenix ile konuşmuşluğumuz var. Filmin tanıtım çalışmaları sırasında Warner Bros. stüdyolarıyla birlikte Toronto’ya Venedik’e gittik, dünyayı dolaştık. Elbette oturup akşam yemeği yerken elbette devam filmi konusu açılıyor. Fakat bunu gerçekleştirmemiz şu an mümkün değil çünkü devam filmi için anlaşmamız yok" dedi.

Joker konusu nedir?

Joker, başarısız bir komedyen olan Arthur Fleck'in hayatına odaklanıyor. Toplum tarafından dışlanan bir adam olan Arthur, hayatta yapayalnızdır. Sürekli bir bağ kurma arayışında olan Arthur, yaşamını taktığı iki maske ile geçirir. Gündüzleri, geçimini sağlamak için palyaço maskesini yüzüne takan Arthur, geceleri ise asla üzerinden silip atamayacağı bir maske takar. Babasız büyüyen Arthur’u en yakın arkadaşı olan annesi Happy adıyla çağırır. Bu lakap, Arthur’un içindeki acıyı gizlemesine yardımcı olur. Ancak maruz kaldığı zorbalıklar, onun gitgide toluma aykırı bir adam haline gelmesine neden olur. Yavaş yavaş psikolojik olarak tekinsiz sulara yelken açılan Arthur, bir süre sonra kendisini Gotham Şehri’nde suç ve kaosun içinde bulur. Arthur, zamanla kendi kimliğinden uzaklaşıp Joker karakterine bürünür.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >