YouTube, deneysel özellikleri Premium abonelerde denemeye başlıyor

YouTube
YouTube

YouTube, test aşamasındaki tüm özellikleri yalnızca ücretli aboneler için aktif ediyor.

Yani bundan böyle standart kullanıcılarda deneysel özellikler yer almayacak.

YouTube, ücretli Premium aboneler için özel seçenekler sunmaya devam ediyor. Google bundan böyle testteki özellikleri de tamamen bu kullanıcılara açacağını duyurdu. YouTube aslında bunu teşvik olarak sunuyor. Ne kadar etkili olup olmayacağı ise şimdilik belli değil.

Böylece sistemin çok daha efektif hale gelmesi bekleniyor.
Böylece sistemin çok daha efektif hale gelmesi bekleniyor.

Geçmişte PiP yani resim içinde resim özelliğini rastgele bazı kullanıcılarda beta kapsamında test eden şirket, bundan böyle daha verimli sonuçlar elde edebilmek ve standart kullanıcıları ücretli birer aboneye dönüştürebilmek için kapsamı önemli oranda geliştirme kararı alıyor.

Premium kullanıcılara sunulan üç farklı yeni özellik var. iOS'ta videolar doğrudan ana ekrandan izlemenize ve aramanıza izin verilirken, videoların sesle aranmasına da imkan tanınıyor. Ayrıca yeni dillerde konuya göre filtreleme seçenekleri de mevcut. Şu anda İspanyolca, Fransızca ve Portekizce'de destekleniyor. Elbette hepsinin zaman sınırlı erişimi var.

YouTube Premium; reklamsız görüntüleme, arka planda oynatma ve diğer bir dizi ek detayla birlikte artık ek özelliklerin de doğrudan bu platform üzerinde test edilmesini sağlıyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >